A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat, esetleg személyes posztjaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló

Veterán bloggerek kérdőíve

Little Mee's!

Nem variáltom túl sokat a kinézettel, mert a fejemben nem állt össze egy jó kompozícó, de mindenképp le szerettem volna cserélni az előzőt, mert nem "én" voltam. Ez sem én vagyok, de ez már inkább közelít a stílusomhoz. (Meg hát nem találtam olyan css kódot, amit szerettem volna)

Második napirendi pont a helyzetjelentés. Igazából hétvégén csak tételeket magoltam, na meg rám jött a rendrakási szándék, így hát leporoltam a könyves polcomat, és mindent megtisztítottam a porttól. Most minden csillog-villog, és örömömben még egy kérdőívet is hoztam nektek, amit egy blogon találtam. 

2018.03.04. 19:13, Mina

Két olyan könyv, ami felkeltette az érdeklődésem

Címkék: könyv ajánló

Little Mee's!

Ma két könyvajánlóval szeretnék jönni, de csak bemutatás szintjén, hiszen még én sem olvastam őket, de mindenképp szeretném! 

         

Elsőként John Green-t szeretném megemlíteni, akitől már több regényét is olvastam, mint például az Alaska nyomában, Csillagainkban a hiba, Katherine a köbön. Érdekesen ír, és nagyon szeretem olvasni! Így evidens, hogy a megjelenő új könyvét is a kezemben szeretném tartani, ami nem más, mint a Teknősök végtelen sora. Március 5-én fog megjelenni. 

A fülszöveg így szól: 

A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez. 
Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré. 
John Green, az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét. 
A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.

A másik szerző viszont nekem (is) új. A kiszemelt könyv íróját Sarah Pinborough-nek hívják, és az Egyesült Királyságban él. Legtöbbször pszichológiai vagy thriller témában ír, ami még inkább arra sarkall, hogy elolvassam a 13 perc c. művét! 

Megmondom őszintén, engem a fölszövege ragadt meg a leginkább, ami így hangzik: 

13 percig halott voltam. 
Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de valamiben biztos vagyok – nem baleset történt és nem akartam megölni magamat. 
Azt mondják, tartsd közel a barátaidat, az ellenségeidet pedig még közelebb. De egy tinédzser lány nehezen tesz különbséget a kettő között… 

A 13 perc megragadó YA pszichológiai thriller Sarah Pinboroughtól – emberekről, félelmekről, manipulációról és az igazság erejéről. A könyv szerzőjét a magyar közönség a Ne higgy a szemének! című pszichológiai thriller kapcsán ismerhette meg. 
A könyv filmes jogai már elkeltek, a regényből készült sorozatot a Netflixen láthatják majd a nézők. 

Ti is várjátok már John Green új könyvét? Esetleg olvastátok a 13 percet? 

2018.03.03. 09:06, Mina

Where's my personality?

https://www.youtube.com/watch?v=3dArPpIz0rs

Egy kis lelki fröccs, ha már egy blogon vagyunk...
 

Úgy érzem, lassan kezdem elveszíteni a személyemet itt a blogon. Mikor feljövök ide, akkor az kellene, hogy tudatosuljon, hogy: Igen, ez az én blogom! Ebben ott van a személyiségem egy része, és ezt senki nem veheti el tőlem. Azonban most bele estem abba a hibába, amit a Youtube-osok legtöbbje tesz. Személytelenné, felszínessé váltak a bejegyzéseim. Jóformán már azt sem tudom, hogy mi ez a nagy katyvasz itt, és hol vagyok ÉN benne. 

Régebben eldöntöttem, hogy nem fogok sok személyes bejegyzést hozni. Nem tartottam már olyan fontosnak azt, hogy lényegtelen kis dolgokról beszéljek, és megosszam ezt a netes világgal. Viszont akkor önmagam voltam. Akkor még szerettem és tudtam is olyan dolgokról beszélni, amikről most már nehezebben menne. Nem vagyok képes arra, hogy egy szépen megfogalmazott személyes poszttal jöjjek nektek. Mintha elhalna ez a képességem, ahogy az írás terén is.

Emlékszem, a magyar tanárom még gólya koromban mondta nekem - miután megmutattam neki a verseimet - hogy nagyon jó ez a lelkesedés és tényleg örül nekem, de az iskola ezt mind lefogja rombolni, amit eddig felépítettem. Lehangolttá tesz, és elszívja az energiádat. Bemeséli neked egy műről, hogy mit KELL látnod, és az viszont nem számít, amit te SZERETNÉL látni. Ettől kezdve az egész irodalomnak nevezett tantárgy meghal. És az a szomorú igazság, hogy ez mind be is következett. Talán nem pont ugyanazokban a lépésekben, de minden bejött, amit a tanárom mondott. És ennek ellenére, megmakacsolva ezt a kijelentést, én tovább folytattam az írást. Amíg még publikáltam a kis szösszeneteimet egy vagy két emberttől kaptam jól megfogalmazott véleményt. Én sosem a kommentekre és a likeokra hajtok, viszont ha úgy is annyi halacska úszik a vízben, miért pont az enyémet fognák ki?! Ekkor fordult meg bennem az, hogy innentől csak olyan dolgokra fogok nagyobb hangsúlyt fektetni, ami a többi embert is érdekli. Mert most mi a fenéért fárasszalak titeket a történeteimmel, meg a napjaimmal, ha senki sem kíváncsi rájuk?! Tudom, akadnak olyanok, akiket ez sem tántorít el, éppen ezért az írásaimat nem publikálom, habár mindegyik fenn van a blogomon. 

Ahogy haladunk az érettségi felé, egyre jobban üresnek érzem magam. Amikben eddig megtaláltam a kikapcsolódást, már az sem tesz boldoggá, és nem igen tudom, mit kezdjek magammal. Olyan vagyok, mint valami beprogramozott gép, aki reggel felkel (ha vissza nem alszik), táplálkozik, ott ül az iskola padban, megint táplálkozik, és nap végére ismét olyan zombi, mint amilyen reggel. Ez nem valami felemelő érzés, és ahogyan írom ezeket a sorokat, már is rájöttem, miért is voltam annyira felszínes és semmitmondó a posztjaimnál. Mert csak "erre telik". Mert ilyen könnyed és laza szeretnék lenni, ami persze a viszgaidőszakokban nem igen kivitelezhető. 

u.i.: Kérlek hallgassátok meg Sungmin új számát! Elképesztően gyönyörű! Link az alcímnél. 

2018.03.02. 13:06, Mina

Miért legyél Molyos?

Szép délutánt minden kicsi Little Mee'snek! 
 
       Ti is élvezitek ezt a sok fehér havat? Elképesztően szép a táj, bár ne lenne ilyen hideg! Btw nem tudom, mennyire szerettétek a 25 nap 25 dal kihívásos bejegyzéseimet, viszont a közel jövőben lehet arra számítani, hogy ismét bele kezdek egy kihívásba csak úgy a móka kedvéért.
 
        Velem egyébként minden okés, tanulok amennyire csak tőlem telik, és bízom a legjobbakban. Már lassan egy hónapja írunk minden hétfőn irodalomból tétel dogákat; hol nyelvtant hol pedig irodalmat. Kissé kezdek besokalni, de már hál' Istennek nincs sok, mert mindegyikből 12 - 12 db van, és már csak párat kell kidolgozni. So most végre van egy kicsi idő a blogra és magamra is. Úgyhogy lássuk is a mai cikk témánkat, amiről a cím is árulkodik!
 

 

2018.02.28. 17:39, Mina

25 Dal, 25 Nap

Egy dal, amit egész nap tudsz hallgatni, fáradás nélkül

Sziasztok kicsi Mee'sek!

Elérkeztünk az utolsó naphoz, már ami a kihívást illeti. Nagyon sok szép emléket őrzök, amiket ezeknek a daloknak a segítségével sikeresen feleleveníthettem. Azért vágtam bele ebbe a kihívásba, mert olyan ember vagyok, aki nem tud meglenni egy nap zene nélkül. Mondhatnám úgy is, hogy a zene a legközelebbi barátom, a menedékem. És persze szerettem volna megosztani veletek az én stílusomat, és aktuális zenéimet. 

Utolsó számként pedig a Super Junior Spin up! c. dalát választottam, ami a legújabb albumukban is szerepel, és nagyon fülbemászó egy muzsika. :D 

Köszönöm, hogy végig kísértétek a 25Days25Songs nevezetű kihívást a blogon. Mint azt ígértem, hamarosan jelentkezni fogok más dolgokkal is, így hát maradjatok velem! 

A bővebbenre kattintva a kihívás további pontjait láthatod. 

2018.02.25. 09:29, Mina
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha