✧ Megvan a lehetőséged, hogy bármit megváltoztass! ✧

art, museum, and painting kép

A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

photography, camera, and vintage kép

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló

Frissen és ropogósan

- avagy a 2017-es doramák véleményem szerint ~ első felvonás

 

1. My Secret Romance

Úgy gondoltam, egy mesebeli sorozatra bukkantam, aztán kiderült, hogy még sem. Bevallom őszintén, hogy az ismertetője egyáltalán nem fogott meg. Valamikor egyébként el sem olvasom, de itt kivételt tettem, mert a sorozatról készült képek nagyon megkapóak voltak, és az ebben szereplő színészeket még nem láttam sehol sem. Csupán azért kezdtem neki, mert szinte a fordítókkal együtt haladtam a nézésével, és friss dorama gyanánt gondoltam, hogy ez majd valami újat fog mutatni, még is csak 2017-ről van szó. Tudjátok! Hogy majd eltekintenek a kliséktől, és valami jó kis frappáns sztorit kapunk. Sajnos csalódnom kellett, mert nem volt több egy olyan szerelmi drámánál, amiben természetesen meg voltak a gyakran ismételt sablonok. Gondolok én itt a gonosz apára, a vállalat igazgatójára; a gyerekkori traumákra (itt: elhagyja az anyja); x év után ismét találkozásra; ugyan ahhoz a céghez kerülnek a szerelmesek; féltékenységre, és még sorolhatnám a végtelenségig. Nekem ez a sorozat nem hozott nagy áttörést, de megmondom azt is, hogy élvezet volt nézni, ahogy szenvedtek a „nem lehetek a tiéd ezért és ezért” okok miatt. Nem az én asztalom a romantika, ám ha jól kidolgozott a történet, amit át akarnak adni a nézőknek, akkor természetesen én is sodródok az árral. Még sokszor írásban is nehezemre esik effajta érzéseket közvetíteni, úgyhogy valószínű ez is közrejátszott abban, hogy nem lett az abszolút kedvencem. Viszont aki szereti az ilyen könnyed limonádé, „nem kell gondolkodni, csak nézni” féléket, annak bátran ajánlom, mert egyszer valóban meg lehet nézni. 

2. Chicago Typewriter 

Szerintem akkor jó egy sorozat, ha a végére úgy érezzük, mintha a szereplők a barátaink lennének, és a cselekmény magával ragad. A sorozatokban az a rossz, hogy valamikor véget érnek. Ha az adott film nem kötött le, az akkor nem is volt tartós kapcsolat. Viszont ha úgy érzed, megszakad a szíved, és nem akarod elengedni… na itt születnek a „bestsellerek”!

Amikor elkezdtem nézni, azt hittem nem fog tetszeni. Nehezen indult (legalább is számomra), és már úgy voltam vele, hogy „én most kilépek ebből, nem érdekel”, és akkor jött a varázslat! Szerintem sejthette a rendező, hogyha nem fogja meg a nézőket már az elején, kevés lesz az, aki folytatja is, de szerencsémre én mindenképp tovább néztem. És nem bántam meg! Olyan történetet kreáltak, hogy leesett az állam. Én még ilyet egyéként sehol nem láttam, és emiatt bátran mondom, hogy ez valóban egyedi történettel rendelkező dorama. Minden olyan elem benne volt, ami nagyon közel áll a szívemhez. A főszereplő lány (Im Su Jeong) mesterlövész, és kicsit sem az a rimánkodó típusú, mint azok, akiket néhány sorozatban látni. Ha kell, ki áll magáért, és még erőszakot is alkalmaz, ha úgy adódik a helyzet. Olyan elképzelt karakter, akit még én is szívesen látnék egy teára. A mester írónak (Yoo Ah In) még a jelenben is szinte ugyanaz a személyisége volt, mint a 30-as évekbeli régi önmagának. Hideg, távolságtartó, de érzékeny személyként lép fel, aki bár nem mutatta ki az érzéseit, belül szétmarcangolta saját magát. A múlt idézős részekben az tetszett, hogy nem lehettek régen egymáséi a szeretett lánnyal, bárhogyan is akarták, és csupa szenvedés meg szenvedély is volt az életében. Számomra ez felért egy jó romantikus drámával. Sokkal jobban felfokozódik a hangulat, ha csak kerülgetik egymást, a távolból vigyáznak a másikra, mintsem, ha ajtóstul rontanának a házba. És persze ott olt Mr. Casper úr (Go Kyung Pyo), a harmadik fél a baráti körből. Nélküle elképzelhetetlen lett volna ez a golden trió, mert mindegyikük egy kicsit hozzá tett a másikhoz, segítették egymást, és egyedülálló személyiségük volt. Természetesen egy szerelmi történetben kellett a fölösleges harmadik - szenvedő alany - is, ezért rá akasztották ezt a „mellékszerepet”. Igazából én mindig is a mellékszereplőkkel szimpatizáltam. Az ő sorsuk, személyiségük, és érzés világuk ragad meg annyira, hogy azt mondom; „Igen, én is ezt érezném, ha a helyedben lennék!” Tetszettek még azok a jelenetek, mikor keveredett a múlt a jelennel, mert így a régi megszállt Koreáról, akkori viseletekről is szó esett. (A régi korok [egészen a 17-ik századik] mindig is nagyon vonzottak.) Ezen kívül még a kihagyhatatlan szellem poénok, csak a vicc kedvéért, és furcsa mód a szomorú jelenetek is. Ez a dorama elgondolkodtatott, felcsigázott, és megszerettette velem a szereplőket. Még a hajnali órákban is képes voltam még egy részt nézni a történet gördülékenysége miatt.

Ha ezt kiváltja belőlem egy ilyen dráma, akkor vastapsot érdemel! Ennél is pontosan ez volt a helyzet. Imádtam minden részét, és bekerült a top listám közé. Bátran ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kis akcióra, érdekli Korea régi történelme (csak egy töredéke) a Japán megszálláskor, és nem veti meg a romantikát.

+ A zenéi elvarázsoltak, és teljesen átadta azt a szomorú, melankolikus hangulatot, amit akkor érezhettek a szereplők.

2017.07.13. 13:53, Mina

Kettő

4 + 1 ötletet, ha nem jutsz el külföldre nyaralni!

Kapcsolódó kép

Kép forrása: http://za-men.eu/archives/8204

Itt a nyár, és mi mással tölthetnénk a szabadidőnket, ha nem az utazgatással? Vannak a világban csodálatos helyek, amiket érdemes látni, de mi van akkor, ha az embernek nincs elég pénze egy repülőjegyre, esetleg lekéste a jó szállodákat?

Biztos vagyok benne, hogy senki nem látta még Magyarország összes látványosságát. Hazánkban is vannak épp olyan jó, és gyönyörű helyek, amik felkelthetik az érdeklődést. Habár nem a svájci alpokat látjuk, még sem kerül egy belföldi utazás olyan horribilis összegbe! Összegyűjtöttem pár ötletet arra a célra, ha valaki nem szeretne otthon kuksolni, és jobban meg szeretné ismerni a helyet, ahol él.

 

2017.07.08. 16:47, Mina

Egy

팬더 일기

Azaz „Panda napló” magyar fordításban. Igen. A koreai még mindig a szívem csücske. És nem. A Gportál nem engedte, hogy koreaiul legyen a blog cím. Sajnos.

Mint látjátok, ismét a Gpolgárok közösségét erősítem a visszatérésemmel. Sokat vacilláltam egyébként azon, hogy mi legyen a blog sorsa, mert több hónapig nem volt semmi életjel, de a statisztikát mindig figyeltem (és persze a kommenteket is, amit nagyon köszönök), és átlagosan tíz fő mindig rálesett a lapomra, itt vagyok-e már. Jelentem: Élek, és itt vagyok újra nektek!

Azzal most nem fárasztalak titeket, hogy mi történt a négy hónap alatt, inkább a jövőre fogok koncentrálni, és mindent bele adok, hogy még jobb legyek akár itt, szerkesztőként, akár a való életben. Viszont mielőtt fejest ugranánk az egészbe, azért pár mondatban elmesélem nektek, milyen ”változásokon” mentem keresztül ezalatt az idő alatt, ami lehet nem lesz túl vidám, de ahogy a szép és örömteli, úgy a szomorú pillanatok is mind hozzám tartoznak.

A szünet óta mondhatni sokat változtam belsőleg, ami alatt azt értem, hogy érzékenyebb lettem a külső hatásokra. Rájöttem, hogy egy maximalista emberke vagyok, aki mindig a tökéletességre törekszik, és folyamatosan próbálok megfelelni másoknak, ami engem sokszor kikészít. Észre sem veszem, és ha nem jön össze véletlenül egy vizsga, már könnyekben török ki, és sanyargatom magam azzal, hogy „a szüleim ehhez vajon mit fognak szólni”. Mit szólnának? Azt, hogy csináld meg a legjobb tudásod szerint! A másik kedvencem, hogy másokhoz hasonlítgatom magam, és azt hiszem, hogy ezzel kevesebb vagyok, holott dehogy is! Sokkal egyedibb és kreatívabb tudok lenni, mint azt gondolnám. Csak a probléma ott van, hogy ezt leírni és gondolni két különböző dolog. Sokszor érzem azt, hogy különleges vagyok, de egyből rákontráz valami más, ami miatt ismét csak egy kis senkinek érzem magam. És itt jön képbe az önbizalom hiány!  Sokak által megvívott, vagy még harcban álló ellenség. Ez a kis szemét mumus sok fejtörést okozott már nekem, és olyan váratlan pillanatokban tud engem elkapni, mint a nyári zápor. Ez nem olyasmi, ami egyik napról a másikra megszűnne. Ez egy nagyon hosszú, fárasztó folyamat, aminek bár nem látjuk a végét, még is létezik! Én mindig is későn érő típus voltam, ami nem kifejezetten nagy baj, és úgy gondolom, hogy ezt a problémámat is az évek során fogom feldolgozni. Arra gondolok ilyenkor, hogy mások sokkal több rosszat is megéltek már, mint én. El is bújhatnék szégyenemben, hogy ilyen kis piszlicsáré dologgal jövök, mint az önbizalom hiány. Ezért is gondoltam, hogy újra neki kezdek a blognak, mert ti mindig egy pozitív visszajelzést adtok nekem, ami nagyon jól esik, és nem győzöm elégszer hálálkodni. Köszönöm!

Na de térjünk át egy kellemesebb témára, ami eléggé aktuális. Mik a terveim nyárra? Ha ezt valaki megkérdezni tőlem márciusban, elsorolom neki, mint a hétvégi bevásárló listát. Csakhogy a mostani kilátásaim kissé siralmasak az elképzeltekhez képest. Múlt héten intézkedtem munkaügyben, mert júliusra mindenképp akartam valami elfoglaltságot. Ez a hónap nálam annyira lustán szokott eltelni, hogy már vágytam egy kis kimozdulásra itthonról. Ebből az lett, hogy elment egy üzemorvoshoz, de akkor ő nem tartózkodott ott, és a segítője/helyettese pedig gyorsan írt nekem egy alkalmasságit, úgy, hogy meg sem vizsgált. Kérdezgetett ugyan, de nem vitte túlzásba, amit azért nem is bánok, mert akkor még úgy hittem, hogy ez is simán és gyorsan meg lesz, és hogy haladhatok akkor gyorsan a dologgal. Kaptam tőle beutalót a tüdőszűrőre, aminek máig nem jött meg az eredménye. Lassan azt is fel kéne keresnem, mert ez még hiányzik annak a szervezetnek, akikhez beiratkoztam nyárra. Utána pedig beszéltem a mentorokkal, és azt mondták, jelenleg nincs hely. Mikor legelőször oda mentem hozzájuk, és kérdeztem, van-e munka, még úgy volt, hogy két hely van az egyik áruházban, mint árufeltöltő. Most pedig úgy kell várni a telefont, ami szerintem eléggé gáz. Ha már egyszer azt mondták, van, akkor miért kellett belőlem ilyen hülyét csinálni? Vagy csak ennyire rossz a szervező képességük? Úgy összességében tehát várok a munkára, de ha nem lesz, most nem fogok balhét csinálni, mert annyira nem szorulok rá a pénzre. Csak úgy, mint minden diák, én is szeretnék spórolni egy s másra.

Július 19-én pedig megyünk anyával a vizes világbajnokságra. A szomszédok adták a jegyet rá, mert se ők, se a gyerekeik nem tudnak rá menni, és utána egyből ránk gondoltak. Úgyhogy életem első sporteseményét élőben fogom látni, mégpedig a műugrást! Nagyon hirdetik a tévében, szóval remélem tényleg jó lesz. Nagy esemény lesz még a júliusban unnie (Lili) esküvője, mert több százan leszünk, koreaiak és magyarok vegyesen. Kicsit tartok attól, hogy ez a két kultúra hogyan fog összetalálkozni majd a nagy napon, de biztos nem lőnek majd félre annyira. (Ha meg igen, akkor meg annak fogok örülni.) Már beszereztem a ruhát, cipőt, és táskát, ami első látásra fehérnek tűnhet, de voltaképpen ez vajszínű, ill. zavaros fehér. Vannak benne virágmotívumok is, amik kicsit feldobják a hangulatát a v kivágású ruhának. Annyira őrült azért én sem vagyok, hogy fehéret vegyek föl egy esküvőre. ^^” A nyaralással még nem tudom mi lesz, mert eredetileg úgy beszéltük meg a családdal, hogy Lengyelországba megyünk, azonban apának volt egy kisebb fajta kéz műtétje, és a júniusi hónap végét kivette táppénzbe, így nem vagyok benne biztos, elengedik-e arra a pár napra, amit kinéztem. Jobb szeretek inkább nem tervezni, mert tudom, hogy valami mindig közbe jön, és akkor meg szarul fog esni, hogy az a program éppen nem jött össze. Megpróbálok reálisan gondolkodni, így most minden erőmet és időmet, amíg nem kell mennem esetleg dolgozni, a blogolásban fogom kiélni.

Elsőre, azt hiszem, kicsit sok lett a mondandóm (látszik ez a négy hónap hiánya, egyfolytában írnék). Lehet úgy kellene kezdeni, ahogy mások szokták. „Megnyitottam, remélem tetszeni fog! Ez meg ez lesz a tartalom. Jó szórakozást, xoxo xy”. De mivel, én nem vagyok „mások”, ezért a magam hosszú monológ formájában kezdem. Aki esetleg új, és megijedt a bejegyzés hossza láttán, annak csak annyit mondanék, hogyha rám jön az öt perc és a beszélhetnék, akkor el tudok merülni témákban, de egyébként a való életben nem vagyok ennyire bőbeszédű. Ha tetszik a stílusom, maradj bátran. Én mindenkit szívesen fogadok szerény kuckómban. :) 

 
2017.07.07. 15:03, Mina
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!