✧ Megvan a lehetőséged, hogy bármit megváltoztass! ✧

art, museum, and painting kép

A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

photography, camera, and vintage kép

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló

PROGRAMAJÁNLÓ I A VILÁG MÚMIÁI KIÁLLÍTÁS

Little Mee's! 
 
Igen, még jelen vagyok ebben a világban, csak nem blogolással mulatom az időt, hanem videó szerkesztéssel, de attól még ugyanúgy itt vagyok. 
 
Tudjátok, hogy nagyon szeretek különböző kiállításokra járkálni, mert leköt és mindig megtudok valamim újat. Most sem volt ez másképp, ugyanis augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén anyával megnéztük az augusztus 16-án nyílt kiállítást, ami a múmiákról szól. 
 
 
Ha kiejtjük azt a szót, hogy múmia, akkor a legtöbb ember az egyiptomi múmiákra gondol, akik szarkofág alatt pihennek sok-sok felbecsülhetetlen kincs mellett. Nem tévedünk nagyot, de a valóságban ez sokkal tágabb értelmű. Ezen a kiállításon rengeteg olyan élettörténetet hallunk, ami után úgy érezzük, "megérintett minket a téma". Neveket már sajnos nem tudok mondani, de voltak olyan múmiák, akiket vagy kegyetlenül meggyilkoltak, vagy pedig egy áldozati szertartás részeivé válltak. 
 
Különböző országok más-más módon készítették elő a testet a mumifikálásra. Dél-Amerikában a törzsek például az emberi fejeket lekicsinyítették, mert úgy gondolták, hogy az agy az ember legfontosabb szerve, abban lakozik a lélek. Peruban kosárba tették a mumifikált testeket, de nem kötötték be a kosár száját, hogy az elhunyt személy vissza-vissza nézhessen a túlvilágról az élőbe. A Japánban lévő múmifikálódott buddhákról már régebben olvastam, és akkor is nagyon érdekes volt a téma számomra. Az ott élt szerzetesek, papok kiszárították a testüket különböző mérgező teákkal, bogyókkal, és miután már alig maradt valami zsírréteg rajtuk, egy csendes és eldugott helyre mentek meditálni, imádkozni, míg végül nem lelték ott a halálukat. Ezt a "megtisztulási folyamatot" nagyon keveseknek sikerült elérniük, de akiknek sikerült, azok is nagy tiszteletnek örvendtek. Manapság ez már öngyilkosságnak számít, és egyik rend sem gyakorolja. Az egyiptomi részlegen megalkották Tutanhamon arcát műanyagból, és olyan részletesen kifestették, mintha egy élő embert zártak volna a vitrin mögé! Természetesen ez volt a legnagyobb terem, mert több híresebb papnak és fáraónak a leleteit tárták fel, illetve magáról az egyiptomi kultúráról, használati tárgyakról is szó esett. 
 
Mint a Titanic kiállításon, most is volt valamilyen magyar vonatkozás. Egy Vácott élt polgárcsalád történetét mesélték el a kihelyezett használati tárgyak, korabeli  ruhák, a kisfilmek és persze a múmifikálódott testek is. Legtöbbjüket a tuberkolózis vitte el, amit akkoriban csak megelőzni lehetett, mert gyógyszer még nem volt rá. 
 
Érdekes tény! >> Tudtátok, hogy Kim Jong Un (a most élő észak-koreai diktátor) anyja egy japán táncosnő volt, mert apja a "hivatalos" feleségén kívül több nővel hált? A kiállítás végén különböző híres személyek, mint pl: diktátorok, zeneszerzők, politikus feleségek rövid élettörténetébe is betekintést nyerhetünk.
 
Összegezvén a látottakat, szerintem elég érdekes és szemléletes kiállítást láthattunk, köszönet érte a szervezőknek! Azt azonban én is el szeretném mondani, hogy az ott kiállított múmia testek mind élő személyhez tartoztak, akiknek családjaik, barátaik voltak. Ha valaki kedvet kapott megnézni, akkor ezt tartsa figyelemben! 
2018.08.21. 18:25, Mina

Legjobb júliusi MVk

Kpop módra

Little Mee's! 

A mai nappal kezdődően már augusztust írunk, ami abból a szempontból nem nyerő, hogy lassan megint elkezdődik egy iskolai év. Jól kiélveztétek a július minden percét? Én az utolsó órákat puzzlezással töltöttem, szóval mondhatni kellemes foglalkozással ment tovább a hetedik hónap is.

A július viszont elég sok új számot hozott magával a dél-koreai szigetről. Elsőként szeretném nektek bemutatni az én toplistám élén állókat, és csak utána mutatnám a többit. 

TOP 3

1. The Great Seungri 

Mikor megláttam Twitteren a treaser képeket és videókat, el sem akartam hinni, hogy Seungri visszatér! Nem találok szavakat erre az albumra... a kis panda hatalmasat alkotott! Szívből gratulálok neki, és továbbra is támogatni fogom.  
> Kedvenc dalaim az albumról: Alone, 1,2,3 (Az összes!!)

2. FTISLAND Summer Night's Dream 

Hongki hangja egyszerűen elvarázsol! Nem tudom úgy végighallgatni, hogy ne kapjak egy kisebb fangörcsöt. A klipp is maga csodás azzal a sok növénnyel és berendezéssel! Valamiért most az FTISLAND rákapott a virágokkal teli szobára, mert a Wind-ben is ugyanezek az elemek voltak, de természetesen itt is helytálló és fantasztikus látványt kelt! #ripreplaygomb 

3. Super Junior D&E - Sunrise 

Donghae és Eunhyuk dalaiban nagyon szeretem, hogy felszabadultan táncolnak és énekelnek. Most egy csodálatos mv mellett még egy kétértelmű dalszöveget is kapunk, ami a D&E fanoknál orrvérzést is okozhat.:') Azért csak óvatosan!   

A többi csapat/banda is fülbemászóan egzotikus zenét, vagy szívszorítóan keserű melódiát alkotott. Kérlek őket is támogassátok a kedvenceiteken kívül!  

KARD - Ride on the wind 

Astro - Always you 

SF9 - Now or never 

IN2IT - Sorry for my English 

Apink - I'm so sick 

Mamamoo - Egotistic 

CNBLUE - Don't say Goodbye

2018.08.01. 13:52, Mina

Olvasási Szokások Book Tag

Little Mee's!
 
Az olvasás, és a művészetek számomra nagyon fontosak. Elengedhetetlennek tartom, hogy egy mai tizenévesnek legyenek saját gondolatai, benyomásai egy könyvről vagy egy műalkotásról. A legszebb dolog az egészben az az, hogy mindenki más valamit lát bele egy Picasso festménybe, vagy másmilyen érzéseket vált ki belőle egy Mozart vagy Beethoven darab; az olvasásról pedig ne is beszéljünk! Ott aztán mindenkinek a saját képzeletvilága jelenítődik meg, egyedi szereplőkkel, tájakkal, tárgyakkal, ami szerintem elképesztő. Ezt a gondolkodást, látásmódot, fantáziálást pedig azzal lehet jobbá tenni, ha az ember sokszor jár koncertekre, könyvesboltba/könyvtárba, vagy csak a Youtubera, és a pop/rock helyett egy klasszikus darabot tesz be. 
 
Ahogy az Instagrammon is látom, sok fiatal azért még szeret olvasni, és ez a tevékenység nem veszik ki az emberekből olyan hamar. A mai bejegyzésben is egy olvasási szokásokkal kapcsolatos tagget hoztam, amit cathreenmisery oldalán találtam. 
 
Az ő blogján lévő tartalmakat szeretném külön kiemelni, mert olvastam tőle kisebb novellákat és szerintem nagyon jól ír, ezen kívül pedig a rajzait is érdemes meglesni. Tartalmas honlapja van, és látszik, hogy szeret írni. Kérlek nézzetek fel hozzá. :) 
 
 
1, Van külön olvasókuckód? 
 
Sajnos nincs olvasókuckóm, pedig nagyon szeretnék egy elkerített helyet - tudjátok olyat, amit régen a gyerekeknek (köztük nekem is) csináltak lepedőkből és ágyhuzatokból. Olyan volt, mint egy sátor, és alatta nyugodtan bekuckolhatta magát az ember, mert nem zavarta senki. Régebben játszásra vagy alvásra, mos pedig csak a hangulat kedvéért készíteném el újra. 
 
2, Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz a könyvben? Könyvjelzők vagy papír fecnik? 
 
Ez változó, mert bár van rengeteg könyvjelzőm, átalában a régebbi könyveket, amiket a mama polcáról veszek le, azt csak megfordítom, hogy a lapjai legyenek alul. De általában használok papírzsepkendőt, vagy rágógumi papírfecnit is. 
 
3, Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni bárhol? 
 
Van, ahol érdemes eljutnom addig, hogy ne keveredjek meg a történések alatt, de ha annyira nem köt le a könyv (ami inkább egy kötelező olvasmány szokott lenni), akkor képes vagyok abbahagyni ott, ahol a szereplő épp egy hosszú monológ közepén tart. 
 
4, Szoktál nassolni vagy inni közben? 
 
Olvasás közben elég nehéz ennem, mert nem akarom, hogy bepiszkoljam a lapokat, így hát csak pár szelet almát, banánt, teákat és vizet engedek meg magamnak. A könyv az szent és sérthetetlen!
 
5, Szoktál zenét hallgatni, esetleg TV-t nézni?
 
Lehet megülni két lovat egyszerre? Nem. Akkor hogy lehetne TV-t nézni és olvasni is egyszerre? Ha egy könyv elég izgalmas, akkor a TV hozzá képest mit sem ér! Egyébként próbálok kiszűrni minden hangot és zajt, mert nem szeretem, ha nem tudok a könyvre vagy éppen az írásra koncentrálni. Ritkán szoktam komoly zenét hallgatni közben, de azt is csak akkor, ha olyan kedvem van.  
 
6, Egyszerre hány könyvet szoktál olvasni? 
 
Egyszerre természetesen egyet. Nem tudnék lépést tartani magammal és a könyvek tartalmával, ha egyszerre egynél többet olvasnék. Szeretem befejezni az elkezdetteket, mert az úgy ad egy komplex élményt. 
 
7, Otthon vagy máshol olvasol szívesebben? 
 
Otthon szeretek a legjobban olvasni, mert akkor senki és semmi nem vonja el a figyelmemet, ami aztán gyakran elkalandozik. Ezért sem tudok jól olvasni az iskolában - mindenki hangosan beszél vagy hozzám vagy pedig egymással. Én meg csak a könyvet szeretném hallgatni. 
 
8, Hangosan vagy csak magadban olvasol?
 
Hangosan a megtanulandót szoktam mondogatni. Ha olvasom, akkor magamban teszem azt. 
 
9, Szoktál előre olvasni vagy kihagyni oldalakat? 
 
A szemeim gyakran kalandoznak a lejjebb lévő sorokra, párbeszédekre, így hát van olyan, mikor egy öltözék vagy tájleírás kimarad, és rátérek a dialógusokra, mert az jobban érdekel. Oldalakat nem szokásom kihagyni. Ha kell, ha nem, én minden lapot elolvasok.
 
 
10, Megtöröd, a könyvek gerincét vagy úgy vigyázol rájuk, mintha újak lennének? 
 
Nagy kihívás nem megörni egy könyv gerincét, mert akarva-akaratlan is véletlen megtörik, pedig én aztán nem szándékosan teszem ezt. A kölcsönkapott könyvekre viszont tényleg úgy vigyázok, minhta a szemem fényei lennének. 
 
11, Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
 
Kiskoromban belefirkálgattam a könyvek lapjaiba, és ezért jól meg is kaptam a magamét. Ebből okulva viszont megtanultam, hogy ilyet nem szabad, és onnantól kezdve egy tollat vagy egy cerkát sem fogtam és kezdtem el beléjük cirkálni.  
 
12, Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyveket a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas? 
 
Nos, ennyire idegesítő könyv szerencsére még nem került a kezeim közé, viszont unalmas már igen. Azzal csak annyit tettem többszöri nekifutás után, hogy leraktam az asztalomra, és a legközelebbi alkalommal odaadtam az egyik barátnőmnek. Könyvet nem vagdosnék a sarokba, csak mert azzal van valami baj. (Ez persze nem érvényes a matek tankönyvre, amit érettségi után rituálisan fogok elégetni.)
 
13, Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
 
Először megpróbálom megfejteni a szövegkörnyezetből, és ha ez nem megy (mert miért is menne egy új szó láttán?), akkor a Google sokat segít.
 
14, Mit olvasol most? 
 
Most Robert Bloch Pszicho c. könyvének utolsó előtti lapjánál járok, úgyhogy ha végeztem a taggel, akkor be is fejezem a kis krimi horror műfajú könyvecskét. 
 
15, Milyen könyvet vettél legutóbb? 
 
A fentebb említett R.B. Pszicho c. könyvét vettem meg egy városi piacon 150 forintért, ha jól emlékszem. 
 
16, A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 
 
Nekem bármi jöhet, de a sorozatos könyveket jobban preferálom a cselekményük és a szereplők miatt. Cassandra Clare könyveit egyszerűen nem is tudnám elképelni egy kötetesenként. 
 
17, Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek? 
 
Cassandra Clare - Pokoli Szerkezetek trilógia
Margaret Atwood - Alias Grace
Timur Vermes - Nézd, ki van itt
 
Képtalálat a következÅ‘re: „cassandra clare”
 
2018.07.28. 19:35, Mina

Murder - A gyilkos tárlat

Kiállítás ajánló

Little Mee's! 

Hogy telik a nyaratok? Mindenki pihen és kikapcsolódik, vagy inkább dolgozik és az 50 órás "közmunka" programot csinálja? Ha az utóbbira igen a válasz, akkor kitartást nektek, és ne feledjétek ~ sose hagyjon el benneteket a remény! :') 
 
Nem, egyébként átérzem. Amíg nem találtam meg a könyvtárban a munkámat, ahol aztán az 50 óra végéig dolgoztam, addig én is csak szenvedtem ezzel a szutyokkal, mert értelmét nem láttam, ahogy most sem. Természetesen ad az embernek egyfajta képet különböző munkákról, de nem hinném, hogy erre annyira szükség lenne, főleg egy olyan gimnazistának, aki már az érettségi küszöbén áll, vagy már csak pár éve van hátra.
 
Hogy ne őszüljetek bele az unalomba (hah~ copyright reklám), szeretném nektek összefoglalni a Murder - Gyilkos tárlat kiállítást pár mondatban. 
 
 
Gondolom akit érdekelt, az már biztos utána nézett, vagy már el is ment rá. Nagy újdonságot nem fogok azzal mondani, hogy ez a kiállítás nem éppen gyenge idegzetűeknek való, és 16 év alatt be sem engednek senkit. Na most ezzel is lehetne vitatkozni, mert egy mai tizenéves már több brutalitást lát a tévében, mint azt hinnénk. Ha onnan nem kapcsol el az ember, akkor a kiállítást is simán végig bírja nézni. 
 
Nem is tudnék olyat említeni ebben a kiállításban, ami nem nyerte volna el a tetszésemet. Tény, hogy a levegőtlen helységben hamar fulladozott az ember, és a korom sötét szobákból nehezen lehetett eljutni egyik helyről a másikba, de az animátorok ügyesen navigáltak minket - egyszer engem is bevontak a munkájukba, hogy nyissam ki a következő szobába nyíló ajtót. 
 
A 21 szobából az embernek nem sok minden marad meg a végére, főleg ha olyan jól kivitelezett illusztrációkkal néz szembe, mint amik ott voltak! Sokszor egy-egy díszlet úgy elterelte a figyelmemet, hogy alig tudtam követni a fejhallgatóban lévő szöveget, mert én érdekesebbnek tartottam a lenyúzott emberbőrből készült széket, mint sem egy rendőri helyszínelést. A néző elég sok behatást kap a díszlettől is; van hollografikus kivetítés, mozgatható bábuk, képernyőn megjelenő videók, és a különleges hanghatások is hozzájárultak ahhoz, hogy az oda betévedt lelkek megborzongjanak. 
 
Csupán a leghíresebb gyilkosokat és gyilkosságokat mutatták be, amik közül nektek is ismerős lehet például Báthory Erzsébet, Dracula, Al Capone, Hannibál vagy éppenséggel Hasfelmetsző Jack. Mindegyikőjük életéről megtudtunk valami apróságot, és azokat a pillanatokat is, amikor már emberölésre vetemedtek. 
 
A kiállítás információdús és érdekes volt; sok újsonságot tudtam meg például a "Bostoni rém"-ről, Dracula kivégzés módjairól (hm, hát igen - ez is egyfajta érdelődés). Viszont akadtak olyanok is, amiket biztos megcáfoltam volna; kezdve Báthory Erzsébet vérfőrdőzésével, vagy pedig Hannibál vasútaknál való kóborlásánál. Ha valaki esetleg nézi az American Horror Story-t, akkor abból is rengeteget tudna visszaadni (például a cirkuszos évadban a bohócot).
 
 
 
Ezen felül, ha valakit még mindig érdekel a téma, ajánlom John Douglas és Mark Olshaker Sorozatgyilkosok című könyvét, amiben az FBI profilozó munkáját követhetjük végig John Douglas szemszögéből. Itt például kielemezik, hogy ki is lehetett valójában Hasfelmetsző Jack, de a könyvben helyet kapnak a leghíresebb sorozatgyilkosok, mint például Charles Manson, Sirhan Sirhan, Richard Specke, John Wayne Gacy, és még sorolhatnám. 
 
Én csak ajánlani tudom nektek ezt a kiállítást, mert bármilyen drága, szerintem megéri látni! Azt már a fentebb említett könyvből is leszűrtem "tanúlságként", és a kiállítás végén is elmondták, hogy senki sem születik rossznak! Ezek a bűntények legtöbször gyerekkori traumára, szexuális zaklatásra vezethetőek vissza, amiben a szülőnek az a fontos szerepe van, hogy igenis oda kell figyelni a gyermek nevelésére, és lehetőleg egészségesen felnevelni, mert akkor nem lesz probléma a gyerek lelkivilágával vagy elméjével. 
2018.07.25. 17:16, Mina

Arcobaleno - Blogger Kihívás

Kihívás az írópalánták részére

Little Mee's!

Nem tudom, hányan vettetek részt különböző kihívásokban. Én például szeretem az olyanokat, amiben van valami egyediség, vagy el lehet gondolkozni rajta. Ma egy olyan kihívást hoztam nektek, amit ezen az oldalon találtam, és úgy gondoltam, remek alkalom lenne a kis írópalántáknak a fejlődésre. 

A kihívás készítője Lili arra ösztönöz benneteket, hogy bátran vágjatok bele ebbe a pár feladatba, mert úgy állította össze őket, hogy szórakoztatóak legyenek és közben az ember is gyakoroljon vele. 

"A kihívás öt feladatból áll, úgy alakíthatod a dolgokat ahogy te szeretnéd. Nem kell az összeset megcsinálni, csak amelyik tetszik, a sorrenden is változtathatsz és nincs megadva, hogy pl. ez egy harminc napos kihívás legyen vagy hasonlók. Szóval teljesen szabad, igazából csak a feladatok és a kihívás neve van megszabva."

1. Piros
A múltból a jövőbe
Keresd meg a legelső írásodat (ha még megvan, ha nem találod akkor a legrégebbit amire rábukkansz) és írd újra. 
Szerintem ez egy tök izgalmas dolog. Kezembe temetett arccal röhögök magamban amikor előveszem a kilencévesen írt első kis valamimet, vagy éppen az első "könyvemet" ami pontosan 72 oldalas lett. Tegyetek ti is így, és ha nem is az egészet, de egy kis részletet írjatok át úgy ahogy most írnátok le, a különbség ordító lesz és hihetetlen vicces. 

2. Sárga
Fordul a kocka! 
Belegondoltál már abba, hogy mi lenne ha a te életedről írna egy blogger egy történetet? Te csak egy kitalált szereplő lennél, egy kitalált világba és életbe. Válasz ki egy eseményt, egy napodat és írd le, mintha csak egy kitaláció lenne. 

3. Zöld
A Nagy Találkozás 
Ki az akit valószínűleg bosszúból megölnének a szereplői ha esetleg találkoznának vele? Hát igen...fogadjunk, hogy kb. mindegyikőnket, ugyanis valljuk be, sokszor nem épp a legjobb sorsot szánjuk nekik, meghalnak, kinyírjuk a szerelmüket, esetleg úgy alakítjuk a szállakat, hogy a lehető legrosszabb legyen nekik csak, hogy egy kis izgalmat vigyünk a történetbe. És mi lenne akkor ha találkoznának veled, a megalkotójukkal és jól megmondhatnák neked a magukét? Írd le, hogy te, hogy képzeled el ezt a találkozást! 

4. Kék
Fejlődj!
Nem szeretsz E/3-ba írni? Vagy esetleg a fiú szemszögtől rázz ki a hideg? Nem tudsz fejlécet szerkeszteni? Még nem írtál fanfictiont, vagy esetleg egy novellát? Hát akkor eljött az idő, hogy kipróbáld azt ami nem megy. Próbáld ki, hátha kiderül, hogy nem is megy rosszul az amit elsőnek utáltál/úgy gondoltad nem tudod megcsinálni. Ha max rosszul sül el a dolog, fogd a kihívásra. 

5. Lila
Minden nézőpont kérdése!
Válaszd ki egy meglévő történeted és írd át egy mellékszereplő szemszögéből. Elég csak egy fontosabb párbeszédet, vagy egy részt, nem kell az egészet, de ha tényleg beleéled magad és egy másik szereplő érzéseivel és gondolataival írod le ugyanazt amit már egyszer a főszereplőével érdekes lesz, hogy mennyire megváltozik a nézőpontod. 

Fejlődjetek, és írjatok sokat! Ez a kihívás remek lehetőség rá, ha kissé megcsappant a lekesedésetek vagy a hitetek az írásban!

2018.07.17. 06:56, Mina
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!