✧ Megvan a lehetőséged, hogy bármit megváltoztass! ✧

art, museum, and painting kép

A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

photography, camera, and vintage kép

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló

Koreai Kezdőknek Tippek #1; Hogy kezdjük el a koreai nyelv tanulását?

4 egyszerű lépés segtségével

Little Mee's! 

Még régebben írtam egy cikket az otthoni nyelvtanulásról. Ha érdekel a poszt, akkor kattints ide!

Miután annyit kihagytam a koreai tanulásából, elég sok minden kiesett nekem, és nehéz megint elkezdeni, főleg ismételni! De nem hagyom abba, mert számomra fontos ez a nyelv!

A mai naptól kezdve szereték egy kisebb cikk sorozatot indítani a kezdő koreaiul tanulók számára. Első témánk pedig nem más, mint maga az elkezdés, ami néha egészen nehéz. Pontosan emiatt szeretnék bemutatni 4 olyan folyamatot, ami talán megkönnyíti a tanulók dolgát.

Az interneten sokféle módszer terjed, én egy egyszerűbb változatát mutatnám be nektek. Lássuk is, mik ezek! 

1. Az első, és legfontosabb a Hangul - azaz a koreai ABC - elsajátítása. 

Régebben, amíg nem ismertem a hangult, minden ázsia nyelvet nehéznek találtam, főleg mikor a japán katakanákat meg hiraganákat írogattam lelkesen. Higyjetek nekem; a koreai abc a legegyszerűbben elsajátítható és a legkönnyebb a kínai ill. japán abc-hez viszonyítva. 

Egy nap alatt (az ügyesebbek akár pár óra alatt) megtanulják az írásjeleket. 

A Youtube rengeteg segítséget ad ehhez is. 

>>Link a videókhoz<<

2. Második helyre sorolnám a szavak megtanulását. 

Meg van, hogy írják a "Köszönömöt"? Akkor ezután a többi gyerekjáték! Ahonnan könnyen és egyszerűen lehet tanulni szavakat, ahhoz egy applikációt ajánlanék, ami ingyenesen elérhető a Store áruházban. Ez nem más, mint a Korean Fun Easy Learn, ahol nem csak a szavakat mutatja, hanem különböző játékok segítségével segít megjegyezni is őket. 

3. Ha már tudunk jó pár alap szót, akkor kezdődhet csak az igazi móka, méghozzá a gramatika! 

Ez egy igen kritikus pont, mert nagyon nem mindegy, hogy honnan és hogyan állunk neki! Bár az interneten ezer meg egy olyan forrás van, ahol koreai nyelvtant tesznek közzé, én azt tanácsolom, ne ugráljatok a lapok között! Ami sokaknak bevállt, és nyugodt szívvel ajánlom, az a TTMIK - vagyis Talk To Me In Korean - leckék, ami angolul és magyarul is megtalálható az interneten. Magyarul Harkai Daniella blogján lehet olvasni, aki lefordította és értelmezte a mi nyelvünkre.

4. Már van egy alap szókincsünk és össze tudunk rakni egy egyszerű mondatot? Irány gyakorolni a sorozatok illetve showk álltal! 

Nyilvánvalóan, ha valaki egy nyelvet tanul, akkor azt gyakorolnia kell, el ne felejtse. Pontosan ebből a szempontból jók a koreai showk és drámák. Segítenek, hogyan ejts ki bizonyos szavakat, hova helyezed a hangsúlyt a mondatodban, vagy akár már úgy szavakat is tanulhatsz belőle! 

Amiket én ajánlok, azok a; Weekly Idol, Idol Room, Knowing Brother, Running Man, Real Men, I Live Alone, Hello Counselor. 

Drámában leginkább a vígjátékokat vagy a romantikus doramákat ajánlom abból a szempontból, hogy az alapszókincs biztossá válljon, mert pl. a Playful Kiss-ben, vagy a You're Beautiful-ban nem történnek olyan egetrengető dolgok, és sokszor elhangzanak ugyanazok a szavak.

Az általam látott doramákból itt lehet nézelődni esetleg új sorozat után. 

2018.08.27. 09:28, Mina

PROGRAMAJÁNLÓ I A VILÁG MÚMIÁI KIÁLLÍTÁS

Little Mee's! 
 
Igen, még jelen vagyok ebben a világban, csak nem blogolással mulatom az időt, hanem videó szerkesztéssel, de attól még ugyanúgy itt vagyok. 
 
Tudjátok, hogy nagyon szeretek különböző kiállításokra járkálni, mert leköt és mindig megtudok valamim újat. Most sem volt ez másképp, ugyanis augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén anyával megnéztük az augusztus 16-án nyílt kiállítást, ami a múmiákról szól. 
 
 
Ha kiejtjük azt a szót, hogy múmia, akkor a legtöbb ember az egyiptomi múmiákra gondol, akik szarkofág alatt pihennek sok-sok felbecsülhetetlen kincs mellett. Nem tévedünk nagyot, de a valóságban ez sokkal tágabb értelmű. Ezen a kiállításon rengeteg olyan élettörténetet hallunk, ami után úgy érezzük, "megérintett minket a téma". Neveket már sajnos nem tudok mondani, de voltak olyan múmiák, akiket vagy kegyetlenül meggyilkoltak, vagy pedig egy áldozati szertartás részeivé válltak. 
 
Különböző országok más-más módon készítették elő a testet a mumifikálásra. Dél-Amerikában a törzsek például az emberi fejeket lekicsinyítették, mert úgy gondolták, hogy az agy az ember legfontosabb szerve, abban lakozik a lélek. Peruban kosárba tették a mumifikált testeket, de nem kötötték be a kosár száját, hogy az elhunyt személy vissza-vissza nézhessen a túlvilágról az élőbe. A Japánban lévő múmifikálódott buddhákról már régebben olvastam, és akkor is nagyon érdekes volt a téma számomra. Az ott élt szerzetesek, papok kiszárították a testüket különböző mérgező teákkal, bogyókkal, és miután már alig maradt valami zsírréteg rajtuk, egy csendes és eldugott helyre mentek meditálni, imádkozni, míg végül nem lelték ott a halálukat. Ezt a "megtisztulási folyamatot" nagyon keveseknek sikerült elérniük, de akiknek sikerült, azok is nagy tiszteletnek örvendtek. Manapság ez már öngyilkosságnak számít, és egyik rend sem gyakorolja. Az egyiptomi részlegen megalkották Tutanhamon arcát műanyagból, és olyan részletesen kifestették, mintha egy élő embert zártak volna a vitrin mögé! Természetesen ez volt a legnagyobb terem, mert több híresebb papnak és fáraónak a leleteit tárták fel, illetve magáról az egyiptomi kultúráról, használati tárgyakról is szó esett. 
 
Mint a Titanic kiállításon, most is volt valamilyen magyar vonatkozás. Egy Vácott élt polgárcsalád történetét mesélték el a kihelyezett használati tárgyak, korabeli  ruhák, a kisfilmek és persze a múmifikálódott testek is. Legtöbbjüket a tuberkolózis vitte el, amit akkoriban csak megelőzni lehetett, mert gyógyszer még nem volt rá. 
 
Érdekes tény! >> Tudtátok, hogy Kim Jong Un (a most élő észak-koreai diktátor) anyja egy japán táncosnő volt, mert apja a "hivatalos" feleségén kívül több nővel hált? A kiállítás végén különböző híres személyek, mint pl: diktátorok, zeneszerzők, politikus feleségek rövid élettörténetébe is betekintést nyerhetünk.
 
Összegezvén a látottakat, szerintem elég érdekes és szemléletes kiállítást láthattunk, köszönet érte a szervezőknek! Azt azonban én is el szeretném mondani, hogy az ott kiállított múmia testek mind élő személyhez tartoztak, akiknek családjaik, barátaik voltak. Ha valaki kedvet kapott megnézni, akkor ezt tartsa figyelemben! 
2018.08.21. 18:25, Mina

Legjobb júliusi MVk

Kpop módra

Little Mee's! 

A mai nappal kezdődően már augusztust írunk, ami abból a szempontból nem nyerő, hogy lassan megint elkezdődik egy iskolai év. Jól kiélveztétek a július minden percét? Én az utolsó órákat puzzlezással töltöttem, szóval mondhatni kellemes foglalkozással ment tovább a hetedik hónap is.

A július viszont elég sok új számot hozott magával a dél-koreai szigetről. Elsőként szeretném nektek bemutatni az én toplistám élén állókat, és csak utána mutatnám a többit. 

TOP 3

1. The Great Seungri 

Mikor megláttam Twitteren a treaser képeket és videókat, el sem akartam hinni, hogy Seungri visszatér! Nem találok szavakat erre az albumra... a kis panda hatalmasat alkotott! Szívből gratulálok neki, és továbbra is támogatni fogom.  
> Kedvenc dalaim az albumról: Alone, 1,2,3 (Az összes!!)

2. FTISLAND Summer Night's Dream 

Hongki hangja egyszerűen elvarázsol! Nem tudom úgy végighallgatni, hogy ne kapjak egy kisebb fangörcsöt. A klipp is maga csodás azzal a sok növénnyel és berendezéssel! Valamiért most az FTISLAND rákapott a virágokkal teli szobára, mert a Wind-ben is ugyanezek az elemek voltak, de természetesen itt is helytálló és fantasztikus látványt kelt! #ripreplaygomb 

3. Super Junior D&E - Sunrise 

Donghae és Eunhyuk dalaiban nagyon szeretem, hogy felszabadultan táncolnak és énekelnek. Most egy csodálatos mv mellett még egy kétértelmű dalszöveget is kapunk, ami a D&E fanoknál orrvérzést is okozhat.:') Azért csak óvatosan!   

A többi csapat/banda is fülbemászóan egzotikus zenét, vagy szívszorítóan keserű melódiát alkotott. Kérlek őket is támogassátok a kedvenceiteken kívül!  

KARD - Ride on the wind 

Astro - Always you 

SF9 - Now or never 

IN2IT - Sorry for my English 

Apink - I'm so sick 

Mamamoo - Egotistic 

CNBLUE - Don't say Goodbye

2018.08.01. 13:52, Mina

Olvasási Szokások Book Tag

Little Mee's!
 
Az olvasás, és a művészetek számomra nagyon fontosak. Elengedhetetlennek tartom, hogy egy mai tizenévesnek legyenek saját gondolatai, benyomásai egy könyvről vagy egy műalkotásról. A legszebb dolog az egészben az az, hogy mindenki más valamit lát bele egy Picasso festménybe, vagy másmilyen érzéseket vált ki belőle egy Mozart vagy Beethoven darab; az olvasásról pedig ne is beszéljünk! Ott aztán mindenkinek a saját képzeletvilága jelenítődik meg, egyedi szereplőkkel, tájakkal, tárgyakkal, ami szerintem elképesztő. Ezt a gondolkodást, látásmódot, fantáziálást pedig azzal lehet jobbá tenni, ha az ember sokszor jár koncertekre, könyvesboltba/könyvtárba, vagy csak a Youtubera, és a pop/rock helyett egy klasszikus darabot tesz be. 
 
Ahogy az Instagrammon is látom, sok fiatal azért még szeret olvasni, és ez a tevékenység nem veszik ki az emberekből olyan hamar. A mai bejegyzésben is egy olvasási szokásokkal kapcsolatos tagget hoztam, amit cathreenmisery oldalán találtam. 
 
Az ő blogján lévő tartalmakat szeretném külön kiemelni, mert olvastam tőle kisebb novellákat és szerintem nagyon jól ír, ezen kívül pedig a rajzait is érdemes meglesni. Tartalmas honlapja van, és látszik, hogy szeret írni. Kérlek nézzetek fel hozzá. :) 
 
 
1, Van külön olvasókuckód? 
 
Sajnos nincs olvasókuckóm, pedig nagyon szeretnék egy elkerített helyet - tudjátok olyat, amit régen a gyerekeknek (köztük nekem is) csináltak lepedőkből és ágyhuzatokból. Olyan volt, mint egy sátor, és alatta nyugodtan bekuckolhatta magát az ember, mert nem zavarta senki. Régebben játszásra vagy alvásra, mos pedig csak a hangulat kedvéért készíteném el újra. 
 
2, Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz a könyvben? Könyvjelzők vagy papír fecnik? 
 
Ez változó, mert bár van rengeteg könyvjelzőm, átalában a régebbi könyveket, amiket a mama polcáról veszek le, azt csak megfordítom, hogy a lapjai legyenek alul. De általában használok papírzsepkendőt, vagy rágógumi papírfecnit is. 
 
3, Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni bárhol? 
 
Van, ahol érdemes eljutnom addig, hogy ne keveredjek meg a történések alatt, de ha annyira nem köt le a könyv (ami inkább egy kötelező olvasmány szokott lenni), akkor képes vagyok abbahagyni ott, ahol a szereplő épp egy hosszú monológ közepén tart. 
 
4, Szoktál nassolni vagy inni közben? 
 
Olvasás közben elég nehéz ennem, mert nem akarom, hogy bepiszkoljam a lapokat, így hát csak pár szelet almát, banánt, teákat és vizet engedek meg magamnak. A könyv az szent és sérthetetlen!
 
5, Szoktál zenét hallgatni, esetleg TV-t nézni?
 
Lehet megülni két lovat egyszerre? Nem. Akkor hogy lehetne TV-t nézni és olvasni is egyszerre? Ha egy könyv elég izgalmas, akkor a TV hozzá képest mit sem ér! Egyébként próbálok kiszűrni minden hangot és zajt, mert nem szeretem, ha nem tudok a könyvre vagy éppen az írásra koncentrálni. Ritkán szoktam komoly zenét hallgatni közben, de azt is csak akkor, ha olyan kedvem van.  
 
6, Egyszerre hány könyvet szoktál olvasni? 
 
Egyszerre természetesen egyet. Nem tudnék lépést tartani magammal és a könyvek tartalmával, ha egyszerre egynél többet olvasnék. Szeretem befejezni az elkezdetteket, mert az úgy ad egy komplex élményt. 
 
7, Otthon vagy máshol olvasol szívesebben? 
 
Otthon szeretek a legjobban olvasni, mert akkor senki és semmi nem vonja el a figyelmemet, ami aztán gyakran elkalandozik. Ezért sem tudok jól olvasni az iskolában - mindenki hangosan beszél vagy hozzám vagy pedig egymással. Én meg csak a könyvet szeretném hallgatni. 
 
8, Hangosan vagy csak magadban olvasol?
 
Hangosan a megtanulandót szoktam mondogatni. Ha olvasom, akkor magamban teszem azt. 
 
9, Szoktál előre olvasni vagy kihagyni oldalakat? 
 
A szemeim gyakran kalandoznak a lejjebb lévő sorokra, párbeszédekre, így hát van olyan, mikor egy öltözék vagy tájleírás kimarad, és rátérek a dialógusokra, mert az jobban érdekel. Oldalakat nem szokásom kihagyni. Ha kell, ha nem, én minden lapot elolvasok.
 
 
10, Megtöröd, a könyvek gerincét vagy úgy vigyázol rájuk, mintha újak lennének? 
 
Nagy kihívás nem megörni egy könyv gerincét, mert akarva-akaratlan is véletlen megtörik, pedig én aztán nem szándékosan teszem ezt. A kölcsönkapott könyvekre viszont tényleg úgy vigyázok, minhta a szemem fényei lennének. 
 
11, Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
 
Kiskoromban belefirkálgattam a könyvek lapjaiba, és ezért jól meg is kaptam a magamét. Ebből okulva viszont megtanultam, hogy ilyet nem szabad, és onnantól kezdve egy tollat vagy egy cerkát sem fogtam és kezdtem el beléjük cirkálni.  
 
12, Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyveket a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas? 
 
Nos, ennyire idegesítő könyv szerencsére még nem került a kezeim közé, viszont unalmas már igen. Azzal csak annyit tettem többszöri nekifutás után, hogy leraktam az asztalomra, és a legközelebbi alkalommal odaadtam az egyik barátnőmnek. Könyvet nem vagdosnék a sarokba, csak mert azzal van valami baj. (Ez persze nem érvényes a matek tankönyvre, amit érettségi után rituálisan fogok elégetni.)
 
13, Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
 
Először megpróbálom megfejteni a szövegkörnyezetből, és ha ez nem megy (mert miért is menne egy új szó láttán?), akkor a Google sokat segít.
 
14, Mit olvasol most? 
 
Most Robert Bloch Pszicho c. könyvének utolsó előtti lapjánál járok, úgyhogy ha végeztem a taggel, akkor be is fejezem a kis krimi horror műfajú könyvecskét. 
 
15, Milyen könyvet vettél legutóbb? 
 
A fentebb említett R.B. Pszicho c. könyvét vettem meg egy városi piacon 150 forintért, ha jól emlékszem. 
 
16, A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 
 
Nekem bármi jöhet, de a sorozatos könyveket jobban preferálom a cselekményük és a szereplők miatt. Cassandra Clare könyveit egyszerűen nem is tudnám elképelni egy kötetesenként. 
 
17, Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek? 
 
Cassandra Clare - Pokoli Szerkezetek trilógia
Margaret Atwood - Alias Grace
Timur Vermes - Nézd, ki van itt
 
Képtalálat a következÅ‘re: „cassandra clare”
 
2018.07.28. 19:35, Mina

Murder - A gyilkos tárlat

Kiállítás ajánló

Little Mee's! 

Hogy telik a nyaratok? Mindenki pihen és kikapcsolódik, vagy inkább dolgozik és az 50 órás "közmunka" programot csinálja? Ha az utóbbira igen a válasz, akkor kitartást nektek, és ne feledjétek ~ sose hagyjon el benneteket a remény! :') 
 
Nem, egyébként átérzem. Amíg nem találtam meg a könyvtárban a munkámat, ahol aztán az 50 óra végéig dolgoztam, addig én is csak szenvedtem ezzel a szutyokkal, mert értelmét nem láttam, ahogy most sem. Természetesen ad az embernek egyfajta képet különböző munkákról, de nem hinném, hogy erre annyira szükség lenne, főleg egy olyan gimnazistának, aki már az érettségi küszöbén áll, vagy már csak pár éve van hátra.
 
Hogy ne őszüljetek bele az unalomba (hah~ copyright reklám), szeretném nektek összefoglalni a Murder - Gyilkos tárlat kiállítást pár mondatban. 
 
 
Gondolom akit érdekelt, az már biztos utána nézett, vagy már el is ment rá. Nagy újdonságot nem fogok azzal mondani, hogy ez a kiállítás nem éppen gyenge idegzetűeknek való, és 16 év alatt be sem engednek senkit. Na most ezzel is lehetne vitatkozni, mert egy mai tizenéves már több brutalitást lát a tévében, mint azt hinnénk. Ha onnan nem kapcsol el az ember, akkor a kiállítást is simán végig bírja nézni. 
 
Nem is tudnék olyat említeni ebben a kiállításban, ami nem nyerte volna el a tetszésemet. Tény, hogy a levegőtlen helységben hamar fulladozott az ember, és a korom sötét szobákból nehezen lehetett eljutni egyik helyről a másikba, de az animátorok ügyesen navigáltak minket - egyszer engem is bevontak a munkájukba, hogy nyissam ki a következő szobába nyíló ajtót. 
 
A 21 szobából az embernek nem sok minden marad meg a végére, főleg ha olyan jól kivitelezett illusztrációkkal néz szembe, mint amik ott voltak! Sokszor egy-egy díszlet úgy elterelte a figyelmemet, hogy alig tudtam követni a fejhallgatóban lévő szöveget, mert én érdekesebbnek tartottam a lenyúzott emberbőrből készült széket, mint sem egy rendőri helyszínelést. A néző elég sok behatást kap a díszlettől is; van hollografikus kivetítés, mozgatható bábuk, képernyőn megjelenő videók, és a különleges hanghatások is hozzájárultak ahhoz, hogy az oda betévedt lelkek megborzongjanak. 
 
Csupán a leghíresebb gyilkosokat és gyilkosságokat mutatták be, amik közül nektek is ismerős lehet például Báthory Erzsébet, Dracula, Al Capone, Hannibál vagy éppenséggel Hasfelmetsző Jack. Mindegyikőjük életéről megtudtunk valami apróságot, és azokat a pillanatokat is, amikor már emberölésre vetemedtek. 
 
A kiállítás információdús és érdekes volt; sok újsonságot tudtam meg például a "Bostoni rém"-ről, Dracula kivégzés módjairól (hm, hát igen - ez is egyfajta érdelődés). Viszont akadtak olyanok is, amiket biztos megcáfoltam volna; kezdve Báthory Erzsébet vérfőrdőzésével, vagy pedig Hannibál vasútaknál való kóborlásánál. Ha valaki esetleg nézi az American Horror Story-t, akkor abból is rengeteget tudna visszaadni (például a cirkuszos évadban a bohócot).
 
 
 
Ezen felül, ha valakit még mindig érdekel a téma, ajánlom John Douglas és Mark Olshaker Sorozatgyilkosok című könyvét, amiben az FBI profilozó munkáját követhetjük végig John Douglas szemszögéből. Itt például kielemezik, hogy ki is lehetett valójában Hasfelmetsző Jack, de a könyvben helyet kapnak a leghíresebb sorozatgyilkosok, mint például Charles Manson, Sirhan Sirhan, Richard Specke, John Wayne Gacy, és még sorolhatnám. 
 
Én csak ajánlani tudom nektek ezt a kiállítást, mert bármilyen drága, szerintem megéri látni! Azt már a fentebb említett könyvből is leszűrtem "tanúlságként", és a kiállítás végén is elmondták, hogy senki sem születik rossznak! Ezek a bűntények legtöbször gyerekkori traumára, szexuális zaklatásra vezethetőek vissza, amiben a szülőnek az a fontos szerepe van, hogy igenis oda kell figyelni a gyermek nevelésére, és lehetőleg egészségesen felnevelni, mert akkor nem lesz probléma a gyerek lelkivilágával vagy elméjével. 
2018.07.25. 17:16, Mina
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG