A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat, esetleg személyes posztjaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló

The Tea Break Award

Címkék: egyéb díj oldal

Huh, nem is tudom, mikor kaptam utoljára díjat, de nagyon szépen köszönöm, hogy most engem is jelöltek egy ilyenre. Megszeretném köszönni crybaby-nek, és Ninaa-nak, hogy gondoltak rám, és természetesen az ötlet kigondolójának, Thea-nak is.

Szabályok

 1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
 2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
 3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
 4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
 5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

 

Idézet 

A lot of people think I'm full of confidence, but in reality, i have a fragile heart.

Sok ember azt gondolja, tele vagyok magabiztossággal, de valójában, egy törékeny szívem van.

 

1. Miért kezdtél el blogolni? (És miért ott, ahol? pl. G-Portál, Blogspot...stb)
Régebben azért, mert rengeteg időm volt, és a barátnőmmel együtt nagyon élvezetes volt a szerkesztés, a különböző témákban való írás. Szerettük megosztani az írásainkat, és örömmel vettük, hogy sokan érdeklődnek a blogunk iránt. Ma inkább arra használom a blog felületet, hogy megosszam az érdekes pillanataimat veletek, és esetleg pár cikkel és tanáccsal álljak elő. A G-portál a mindenség, mert sokkal több lehetőség van arra, hogy kiteljesedjen az illető az oldalán. 

2. Várod már a Karácsonyt? Miért? :D Szoktál ajándékozni? Ha igen, általában mikor kezdesz el nekilátni az ajándékok elkészítéséhez / megvételéhez?
A Karácsonnyal úgy vagyok, hogy nagyon szép ünnep, de mostanában egyre kevesebb hangulatom van hozzá. Az ember már szinte kötelezettségnek érzi, hogy vegyen valamit a szerettének, nem pedig "belülről" jön. De természetesen én is adok, nem csak kapok.

3. Mik azok a dolgok, amiket szeretsz a télben, és mik azok, amiket nem?
Szeretem, hogy nincs szúnyog, ami kiidegel a hangjával, és hogy gyönyörű szép ilyenkor a természet. Tényleg csodálatos, mikor a hegyekre ráhull a hó, és beteríti őket vele. A hideget viszont nem preferálom, mert amúgy is fagyos természet vagyok. x,3
4. Mi az a legutóbbi mozifilm, ami igazán megfogott téged, és miért?
A legutolsó film, amit ott láttam, az a Dunkirk volt, ami a második világháború egy jelenetét dolgozza fel. 1940-ben a francia Dunkerque városban több százezer brit, francia és belga katonát kerítenek be a német csapatok. Az Egyesült Királyság megmentésük érdekében elindítja a Dinamó hadműveletet, melyben hadihajókkal és civilek által irányított hajókkal indultak el a katonák kimentésére. Én nagyon élveztem az egész hangulatát, a különböző hanghatásokat, érdekes jeleneteket. Amikor például beleömlött az olaj az óceánba, akkor így elgondolkodtam rajta, hogy azt vajon hogyan tudták így megoldani, vagy mikor a hajó süllyedni kezdett, teljesen klausztrofóbiás érzést keltett az a jelenet, mikor ott úsztak a hajó belsejében, minden világítás nélkül.

5. Döntéseknél a szívedre vagy az eszedre hallgatsz inkább? Miért teszel így?
Is-is. De legtöbbször a szívemre hallgatok.

6. Milyen tanácsokat adnál a jövőbeli énednek?
Hogy ne féljen kiállni magáért, és hogy legyen sokkal több önbizalma, mint amilyen most van nincs neki.

7. Mi a legszerethetőbb tulajdonságod szerinted és miért? :)
Szerintem az, hogy bárkit jó kedvere tudok deríteni. A barátaim mondják, hogy amikor rossz hangulatuk van, csak váltanak velem egy-két mondatot, és már jobb lesz a kedvük.

8. Ha csak 3 hónap lenne hátra az életedből, mit tennél meg ennyi idő alatt, és miért?
Az egyetlen dolog, amit ilyenkor tennék, hogy a családom és barátaim körében lennék. Betegre doramáznám magam, és tömném magamba közben a csokis finomságokat.

Ninaa kérdései: 

1. Ha választhatnál, hogy melyik virtuális világban élj (anime, mese, játék), mire esne a választásod?
Anime! Mindig is kiakartam próbálni magam egy "harcosként" vagy valamiféle különleges képességgel rendelkező egyénként magam, és erre szerintem tökéletes lenne ez a fajta animációs képzeletvilág. Na meg azért, mert akkor bármit megtehetnék, és eleve nagyon szeretem az animéket. ^^

2. Szerinted mi voltál előző életedben? Meséld el pár mondatban!
Szerintem egy úri családban lehettem, mint magas rangú személy. Nagyon vonzanak a kastélyok,várak, és emiatt gondolom, hogy én inkább a régebbi XVIII., XIX. században élhettem. Azt tudom elképzelni, hogy mint gróf kisasszony, egy cuki kalapban és egy kicsi neszeszer tartóval a kezemben sétálok a park körül, élvezem a finom tavaszi szellőt, és közben egy könyvet olvasok a legeldugottabb helyen.

3. Melyek azok a posztok, amikre büszke vagy?
Kifejezetten ilyen posztom nincs, de akkor vagyok megelégedve a munkámmal, ha úgy érzem, sok energiát bele fektettem egy-egy bejegyzés megírásához, és például nem egy vagy három soros az adott bejegyzés, hanem mondjuk olyan öt vagy hat. :,)

4. Szerinted mi az életed értelme?
A napokban túl sokszor mondtam már magamban, hogyha nem lenne K-pop, azon belül is jó pár banda, csapat, akkor szerintem egy teljesen másik ember lennék, egy... olyan... "egy a tucatból". Úgy gondolom, a koreai kultúra teljesen megváltoztatott, és beszívott magába. Ha nem hallgathatok meg valamilyen koreai zenét, vagy nem nézhetek sorozatokat/műsorokat ...stb, akkor úgy érezném, mintha megfosztottak volna a napi drog adagomtól. Most lehet, hogy teljesen furcsán hangzik így első olvasásra, de aki már jó pár éve benne van ebben a világban, és nem csak a BTS-t ismeri, az nagyjából tudja, mit érzek.

5. Ha külső szemmel néznéd a blogod, mi lenne róla a véleményed?
Phú~ Külső szemmel még nem vizsgáltam sosem a blogom. Én általánosságban nem igen vagyok megelégedve a kinézettel, és az elrendezéssel. Van, mikor csak azért kezdtem el egy újabb blogot, mert a régi olyan összeszedetlen volt, és már szúrta a szemem. A kis maximalista énem mindig felerősödik ilyenkor.

6. Mi a legrosszabb blogger(ina) tulajdonságod?
Hogy nem posztolok rendszerességgel. Csak akkor jövök, amikor van időm, és így a legaktuálisabb dolgokról lecsúszok időben és posztolási szempontból is.

7. Hamarosan 2018, mik a terveid még erre a két hónapra, ami a 2017 - es évből maradt?
Nincsenek nagy terveim. A suliban szeretnék jól helytállni, jó pár filmet és sorozatot nézni, és ha lehet, akkor meglesni a karácsonyi vásárt Pesten.

8. Tetszik, hogy újra visszatért ez a díjátadós dolog?
Igen, mert legalább az aktív tagok többet megtudhatnak egymásról. Több ismeretség születik, és szerintem ez egy nagyon jó dolog.

Az én kérdéseim 

 1. Hogy képzeled el a világot 10 év múlva?
 2. A blog írásán kívül próbálkoztál már regény, novella, vagy bármilyen más műfajjal?
 3. Meséld el a legjobb élményt, ami eddig történt veled!
 4. Hogyan ünnepled a karácsonyt? Elutaztok valahova családilag, vagy otthon beszélgettek?
 5. Kivel (akár halott vagy élő) szeretnél a legjobban találkozni?
 6. Mi az ideális munkád?
 7. Mi az a három dolog, ami a legboldogabbá tesz téged?
 8. Ha te rendeznél egy filmet, mi lenne a téma, a szereplők, a helyzet, a világ? Mondj el róla mindent!

Jelöltjeim

Az én választottjaim; JiMin, Kykky, Dylan, és Hana. Náluk még nem láttam ezt a fajta díjat, és azért is őket jelöltem, mert szeretném megtudni a válaszukat a kérdéseimre. Remélem elfogadjátok. ^^

A továbbiakban azt kívánom nektek, hogy legyetek egészségesek, főleg ezekben a hideg hónapokban, és hogy érjétek el az álmaitokat! 

2017.11.24. 07:45, Mina

Ősszülés

Én, mint a sötétből előbújt mellékszereplő

Sziasztok Little Mee'sek!

A gépem rettenetesen lassú, és akkor még enyhén fogalmaztam. Elképzelni sem tudom, mi a fene baja lehet, mert nincs rajta egy darab játék sem, és a videók meg a képek el vannak mentve máshova, de már mindenképp akartam nektek egy bejegyzéssel jönni.

Nos a koncert óta eltelt egy kis idő. Azóta még mindig vissza-vissza gondolok rájuk, és melegséggel tölti ez el a szívem. Nagyon hiányoznak, és remélem hamarosan viszont látom majd őket! #foreverPrimadonna

Igazából mostanában úgy lépek fel, mint valami pszichológus, aki mindenki gondjára tudja a választ. És ezt most pozitív értelemben mondom, mert tényleg sok embernek szükséges az a környezetemben, hogy valaki meghallgassa őket és tanácsot adjon nekik. Jamnek például nagyon sok problémája van az anyukájával, és ezt mindig elpanaszolja nekem. Bár nem tudok az ő helyében lépni, még is mindig arra buzdítom, hogy próbáljanak meg kompromisszumot kötni, megbeszélni egymással a gondokat, mert ha felgyülemlik a stressz, az egyáltalán nem fog jót tenni az egészségének. Esetleg még komolyabb pszichés gondjai is lehetnek vele. És tényleg látom rajta, hogy a felszín alatt teljesen összetört szegény, és az a legrosszabb az egészben, hogy nem tudok rajta közvetlenül segíteni. Csak úgy, ha mellette vagyok, és tartom benne a lelket. Egy másik nagyon kedves barátnőm pedig tiszta ideges, és fél, mert pont az érettségis évében van. És ahogy ő sem, én sem (vagy még ilyen korban elég kevesen) tudjuk azt, hogy mik akarunk lenni. Ez úgy önkéntelenül is ki jön rajtunk, és elkezdünk rágódni azon, vajon mikre vagyunk képesek, milyen szakma/munka lenne a számunkra legtökéletesebb. Anya, aki nagyon szereti az ezoterikus dolgokat, ajánlotta, hogy meditálok egy jót, és így  már azzal segítek magamon, hogy lenyugtatom a saját elmém. Nagyban hozzásegít az élet minden egyes területén, és feltölt energiával. Ajánlottam neki, hogy végezze el a gyakorlatot, és majd mondja el a véleményét utána. Azt mondta, hogy tudott relaxálni, és még a fejfájása is elmúlt. Ilyenkor tényleg úgy érzem, hogy hasznos vagyok, mert tudok segíteni azoknak, akiket szeretek, és nem akarom, hogy rossz kedvük legyen. Mondjuk pszichológusnak nem mennék el, mert először saját magamban kell rendet raknom ahhoz, hogy másoknak segítséget tudjak nyújtani, de lassan kezdek rájönni, merre tartsak. Halványan, de szerintem sejtem.

Az iskolában pedig folynak az előkészületek a szalagavató miatt. A paródia videónk a végzősökről már készülget, nem is kell már sok anyag hozzá, és hamarosan a nyersanyagot már látjuk is. Az előadásunk lesz még érdekes, amit majd azon az estén fogunk előadni. A koncepciónk az lesz, hogy különböző dalokat fogunk elénekelni, amiben van mai, retró, meg mulatós is vegyesen. Ami mind szép és jó lenne, ha a drága osztály hajlandó lenne kicsit több lelkesedéssel dolgozni. Szerintem a paródiavideóval, meg úgy magával az egész szervezéssel már tele van jó pár embernek a hócipője, amit meg is értek, mert tényleg elég stresszes LENNE időre dolgozni, de vannak olyanok, akik még megmozdulni sem akarnak. Így persze nem várhatjuk el tőlük, hogy bármit is csináljanak. Ők leszarják az egészet, és ezzel csak a többiek kedvét rontják el vele. Az éneklésben általában jó szoktam lenni, és ezt (sajnálatos módon) az ofő is észrevette. Mosolygott rám, mint az idiótára, akit be lehet fogni a kemény munkára, ha a többi fiú nem tenné oda magát. Tőlem kérdezgetett ötleteket, legyen-e tánc a fellépésünkkor, vagy hogy mit javasolnék egy Despacitos csapatú lánynak mozgásként. Én örültem, hogy meg lettem kérdezve, mert úgy éreztem, számít a véleményem, de a lányok meg nem igen akarták elfogadni, hogy én adjak nekik ötleteket, úgyhogy ez annyiban is maradt. Igazából nem tudom, mi fog ebből kisülni, de a jónak az esélye egyelő a nullával, ha ez így halad. Oh, és ha már iskola! Érkezett egy új lány hozzánk, aki tökre szimpatikus és nem az a városi fenegyerek, aki kocsmából kocsmába jár. Több helyen egyezik az ízlésünk, és örülök, hogy ő sem tart minket valami vidéki parasztnak. :')

Az őszi szünetem (ahogy anya nevezte;"ősszülés") nagyon szépen telt el. Egész héten nem voltam otthon, mert a Zempléni-hegységet jártuk be, vagyis annak a híresebb nevezetességeit. Megjártuk sok várat, köztük a Fűzérit, a Boldogkővárát,  a Regécit, és egy nagyon szép kastélyt is meglátogattunk, méghozzá a Károlyit (Füzérradványon). Plussz tettünk még egy kis kiruccanást Hollóházára, ahol is megnézhettük a múzeumban azt a sok-sok porcelánt, ami híressé tette a hollóházi nevet.

Minden csodálatosan szép volt, lélegzetállító látvány tárult elénk sokszor a magasban, mikor kinéztünk a várakból. A szállás is a hegyek lábánál feküdt, és egzotikus kilátás nyílt a teraszról az egész helyre. Bár aludni nem tudtam, az ételek nagyon finomak voltak. Életemben először kóstoltam steaket is, aminek különleges íze volt, de tetszett. Bár négy órás volt az út oda, nekem tetszett, hogy végre kimozdulhattam itthonról, hogy utazhattam.

Zárás képpen a Super Junior új albumának title számával zárnám a soraimat. Én naponta vagy százszor meghallgatom, annyira fülbemászó a dallama!

És természetesen nincsen elfelejtve a mostanában futó "The Tea Break Award" díj megírása sem, mert két kedves blogger gondolt rám, amit nagyon köszönök nekik, de majd hozom erről a posztot, ott majd többet beszélek. :D

2017.11.09. 09:27, Mina

Az FTISLAND Magyarországon

Primadonna Forever

Nem tudom, hányan ismeritek a My Music Taste c. weboldalt, de ennek a lapnak köszönhetően jutottak el a fiúk hozzánk. A lényege annyi, hogyha összegyűl egy bizonyos „Make”, akkor mindenkinek küldenek egy értesítést telefonra, hogy sikerült, és hamarosan várható a koncert. Most ezt mind leegyszerűsítettem, de konkrétan csak ennyi. Ezt olyan augusztus környékén meg is tettem, unalmas óráimban, nem nem gondoltam volna, hogy rá egy hónapra, Hongki Instagramján azt látom majd, hogy az egyik célpont - az Európai Turné keretein belül - Magyarország lesz. Szinte sírtam az örömtől, és annyira boldog voltam a hír hallatán, hogy utána csak ezen kattogott az agyam. Nem kellett sokáig gondolkodnom, kit vihetnék magammal, hiszen a barátaim nem igazán csípik a koreai zenéket, így a választásom a Lilire esett, és természetesen belement. Megvette a jegyeket, és vártuk az október 22-ét!

Eljött a koncert napja, és természetesen reggel nem bírtam az ágyban maradni. Folyamatosan zakatolt a szívem, alig lehetett leállítani. Folyton néztem az Instagram oldalt, mit csinálnak most a kis drágák, és közben beszélgettem JiMin-nel, aki akkorra már megvette a jegyet, és mondta, hogy sorszámozással lehet bejutni előbb, így jobban csipkedtem magam, és szóltam a Lilinek is, hogy mi akkor felmegyünk és sorba állunk. Arra viszont nem számítottam, hogy az utca végén fogunk állni, mert a sor odáig kitartott. Elképesztő mennyien ember eljött rá, és ez biztos jól esett a fiúknak is! Körülbelül 2 óra hosszát álltunk sorba csak azért, hogy odaadják a jegyeinket. De voltak pozitívumai is, mert összebarátkoztunk két nővel, és egy magyar meg egy kínai csajszival, akik előttünk álltak. Elbeszélgettük az időt, és szerencsénkre nem esett az eső addig. Miután megkaptuk a karszalagot, ami jól elszorította a csuklómat, elballagtunk a legközelebbi kajáldába, mert rettenet éhes voltam, vagyis a gyomrom volt az, én személy szerint nem kívántam semmilyen ennivalót, de ha akkor nem ettem volna, akkor maximum éjfélkor tudtam volna táplálkozni. Ki is fogtuk a Don Pepe-t, mert az egy fokkal közelebb volt, mint a McDonalds, és akkor már el is kezdett esni az eső. Valami fura nevű, pár száz kalóriás pizzát rendeltünk, aminek én ettem az egyik felét a Lili pedig a másikat. Evés után - olyan fél hat körül - megint visszamentünk a koncert elé, mert akkor szintén elkezdtek gyülekezni az emberek. Akkor szúrtam ki egy volt osztálytársamat is, aki szintén kpopper lett az évek alatt. A bejutás már nem volt annyira zökkenőmentes, mint amilyennek mi elképzeltük. A megkapott karszalagon volt egy sorszám, a miénk a 303 és a 304-es volt, ami körülbelül a sor közepe felé volt. Mi a Lilivel meg előrementünk, hogy majd amikor jön a mi sorszámunk, akkor majd belépünk oda, és bejutunk. Erre az lett, hogy ment egy nő a sorok között, nézegette a számokat, hogy mindenkivel szemben korrektül járjon el. Ez még nem is volt akkor nagy dolog, mert oké, nézze meg nyugodtan, de a tömeg egyfolytában visítozott, Hongki-t kiabálták, és így nem lehetett hallani a szervezők hangját sem a hangszórón keresztül. A VIP-eseket sem engedték be, mindenki kint tolongott az utcán, és esett ránk az eső. Szerencsére mi félúton kaptunk egy esernyőt az egyik lánytól, akivel jóba lettünk, és közben szidtuk a szervezést rendesen. A Lili még panaszt is tett a My Music Taste oldalára, hogy rettentő sokat kell várni arra, hogy bejussunk és ne az esőben álljunk. Az esővel kapcsolatos élményeink itt még nem értek véget, mert sikeresen bejutottunk olyan fél nyolc környékén.

Ázva de nem fázva bejutottunk az épületbe, ami azért nem mondható egy arénának, és inkább az éjszakai klubbok feelingje köszön vissza a felszerelésről is. Kaptunk egy cuki táblát, amire ha jól értelmeztem az volt ráírva, hogy: Régóta vártunk titeket <3 Most lehet, hogy nem pont ilyen formában, de ezt jelentette a szöveg, ami koreaiul volt ráírva az FtIsland sárga logójába. ÉS nyolc órakor a fények kihunytak, és a zene felhangosodott. Mindenki olyan hangosan sikított, főleg a hátunk mögött lévő lányok, hogy majdnem beszakadt a dobhártyám! A nyitó szám természetesen a Wind volt, ami az új albumuknak a vezető dala. Elképesztően gyönyörű, és megható szövege van, és Hongki hangjával pedig egyszerűen eufórikus érzést kelt az egész! Nagyon jól lehetett hallani őket, és a fordítót is, aki néha olyan röviden fordította ( de jól ) a szöveget, hogy Hongki meglepődött, hogy ilyen rövid lenne a magyar nyelv?! A bemutatkozásuk nagyon édes volt, mikor magyarul próbálták elmondani, kik ők, és hogy nagyon szép a városunk, és persze mi is! Az alábbi videóban megnézhetitek, hogyan is zajlott; vigyázat! Fülessel csak halkan hallgatnám!

Kettő dalon kívül - amit itthon másnap meg is kerestem - mindegyiket ismertem, és velük együtt kántáltam. Bár az én hangom eléggé elveszett a tömegben, és a hangosabb egyedek között, még is próbálkoztam velük együtt énekelni. Volt mikor megálltam egy pillanatra, és a sok fej közt megpróbáltam elcsípni őket. Mindenki olyan nagy beleéléssel énekelt, vagy zenélt, hogy szinte egyként mozogtunk a dalokra. Elképesztő érzés járta át a testem. Megborzongtam Hongki hangja hallatán, és mikor ott voltam se akartam elhinni, hogy ez valós lenne. Néha tartottak egy kisebb szünetet, ahol ment a beszélgetés, de nem vették túl komolyra a figurát. Alsógatyákról, hajfestésről is szó esett. A kedvencem az volt, mikor mondták, hogy egy koncerten az ivás nem maradhat el, és ha tudnák, akkor meghívnának mindenkit egy Soju-ra. Mielőtt legördítették volna a Sopronijukat, a tömeg azt kezdte el kántálni, hogy „Drink Pálinka” - erre Hongki azt kérdezte, hogy; „Hol van? Mi az?”, azonban erre nem jött válasz, és azt mondta rá:”Milyen gonoszok vagytok!”. Olyan édes volt mindegyikőjük, hogy legszívesebben megölelgettem volna őket, és mindegyiket arra bíztattam volna, hogy ne hagyják abba, mert fantasztikus, amit csinálnak! Mindig erőt adnak nekem, ha meghallgatom bármelyik számukat, ezért jöjjenek el megint Budapestre, és tomboljanak a magyar Primadonnákkal! Jaejin a legvégén kért is minket, hogy kiabáljunk vele egy jót, bár azt nem értettem, mit, de én is oda kiabáltam egy Saranghae-t, ami után le is ment a színpadról, és véget is ért az egész. Amennyit álltunk, és vártunk, sokkal több idő volt, mint maga a koncert, de azt gondolom, megérte. Megérte, hogy a felénél a mennyezet beázott, és szinte lezuhanyoztatta a fél oldalamat. Megérte, hogy másnapra nem volt hangom, és alig bírtam lábra állni. Azért érte meg, mert láthattam őket, és ez felért nekem minden kinccsel! Az elsők között voltak, akiket megismertem, mikor megkedveltem a kpop zenét.

 

Nem is tudom elmondani, mennyire hálás vagyok azoknak az embereknek, akik egyrészt megszervezték ezt a koncertet, a Lilinek, hogy eljött velem - és nem ment fordítani -, a szüleimnek, hogy egyáltalán anyagi lehetőségem lehetett erre az egészre. Nem is tudom, hogyan tudnám ezt meghálálni nekik, de ezúton is egy hatalmas KÖSZÖNÖMÖT szeretnék mondani itt is. Köszönöm, srácok, hogy eljöttetek ide Magyarországra, és egy felejthetetlen élményt szereztetek nekünk a 10. évfordulótok alkalmából! A képek alapján ti is jól érezhettétek magatokat, úgyhogy várunk titeket vissza minél előbb! ^o^

 

2017.10.22. 23:21, Mina

A Wattpad legalja

Címkék: írás wattpad

letöltés

Tegye föl a kezét, aki rendelkezik ezzel az appal! Ennyien? Vajon miért ilyen népszerű? Az igényes tartalom és a rengeteg építőjellegű kritika miatt? Sajnos nem. Meg kell mondanom nektek, láttam már az interneten furcsa dolgokat, de ennél a pontnál már én is lesokkolódtam.

Azért felteszek egy olyan kérdést, hátha tud rá valaki válaszolni, hogy vajon a mai tizenévesek miért mazochisták? Miért jó az nekik, ha elképzelik, hogy egy korukbeli lányt megerőszakolnak, és ezt még ÉLVEZIK IS?! Mi a baj a fejükkel? Így élik le a stresszt, amit a hétköznapok okoznak, vagy micsoda?!

A legdurvább az egészben, hogy erre nem hogy építő jellegű, szépen megfogalmazott kritika jönne, hanem smiley-kkal tarkított két szavas megjegyzés a poszt végén, hogy; ”jó vót, engem megnyertél vele!!!!!%+!++44+!! :D hozd a köviiiiiittt!!!! J :DDD” Az ilyentől kapok gutaütést.

Én rettenetes mértékig utálom ezt az applikációt, mert konkrétan azokat, akiknek valóban érdekes, izgalmas történetük van, kevesebb helyesírási hibákkal, teljes mértékben ignorálják, és csak a sok szennynek marad arra lehetősége, hogy érvényesüljön. A mai wattpad olyan, mint a mostani társadalmunk, ahol az emberek többségét nem érdeklik az értékes tartalmak, hanem az előtte lévő, eladható termékek és azoknak arcai. Most nézzünk végig a top listákon! Kik is szerepelnek a tetejükön?

szadomazó

 • 17 éves diáklány beleszeret az új tanárába, ami eddig még rendben is van, mert én is írok egy efféle jellegű történetet, de miért kell átcsapni már a második fejezetben egy erotikus részre?! Miért nem lehet inkább a lány vagy a tanár érzéseire koncentrálni?!
 • „+18-as jelenetek!  *lány neve* gimis csaj, aki lefeküdt a tesójával...  Mi lesz ebből?!” Hát ezt én is kérdezhetném. Vérfertőzés magas fokon. Minden harmadik „könyvnél” van egy figyelmeztetés, amit senki nem vesz észre, és nagyobb a valószínűsége, hogy csak azért írják oda, mert aki egy kis pornóra éhezik, az könnyebben megtalálja az efféle… dolgokat.
 • Nevelőapa - alias Daddy’s girl sztorik, amiktől sírni tudnék. Ezeket lényegében nem értem, miért írják tizenéves lányok. Ennyire apakomplexusuk van, vagy még is mi a jó fenéért kell ennyire szadó-mazó stílust képviselni?! Esetleg kopizzák a Szürke Tehé- akarom mondani a Szürke Ötven Árnyalata című filmet? Ennyire megihlette őket E. L. James? Miért nem Shakespeare? Cassandra Clare? J.K. Rowling? George Orwell? J. R. Tolkien? Szabó Magda? Kosztolányi Dezső? Annyi sok remek író van, akiknek tényleg járna az elismerés, és helyette meg efféle borzadályokat ültetnek át a saját firkálmányaikba.

A Romantikus témakör talán itt ki is fújt, mert a top listák élét erősen vezetik az ilyen típusú történetek, és már egy rendes sztorit sem lehet találni, ami valójában képviselné ezt.

Ami a probléma

De még a téma hagyján! Mert bármiből ki lehet hozni a legjobbat, ha az író sok munkát és gondot fordít rá, azonban megdöbbentő, hogy egyesek még a mondatvégi írásjeleket sem ismerik. A párbeszédekről meg inkább nem is mondok semmit! Rettenetesen igénytelen munkát végeznek, amit csak úgy tudok elképzelni, hogy egyik iskolai szünetben megír valamit piszkozatban, a következőben még utána ír valamit, és így, javítás és lektorálás nélkül szépen feltölti arra hivatkozva, hogy ezt az olvasók elvárják tőle, és ha nem az ígért időpontra teszi fel, akkor összedől a ház, és csomó olvasót fog ezzel veszíteni. A Szavazatokról meg nem is beszélve! Igen, az megérdemelné, aki a szinonimaszótárt bújja, miközben pötyög a klaviatúrán egész este. Róla elmondható, hogy törődik az írásával.

A karaktereknek sokszor nincs jellemük, személyiségük, csak úgy vannak a levesben, és főnek, ahogy keverik őket. Gyakran láttam olyan történet kezdéseket, ahol a drága író így fogalmazta meg az első sorokat: „Sziasztok! Kovács Eszter vagyok. 16 éves. Már egy jó ideje az anyukámmal élek. Apukámat nem ismerem, mert elhagyott minket, mikor még pici voltam. Van egy nagyon jó barátnőm, Hanna, akit már régóta ismerek, és nagyon szeretek. Vele osztom meg a titkaimat. Azon a napon is így történt, mikor…” Engedjétek meg, hogy itt befejezzem. Már ezeket a tő mondatokat is nehezen szültem meg, mert nem éppen ehhez a hosszúsághoz vagyok szokva (meg úgy ámblokk az ilyen szövegekhez). Ha már elmesélünk valamit, akkor az már legyen kifejtett. Tőmondatokban igen nehezen valósul ez meg.

Amíg még használtam ezt az alkalmazást, addig sokszor barangoltam a jó történeteket keresve. Számos esetben úgy éreztem magam, mint egy kincskereső, aki a sok szemét között a drágakövekre bukkan. És volt olyan, aminek a bevezetője felkeltette a figyelmemet, mert nem árult el túl sokat, de még is annyi információt adott át, amitől rákattintottam a „könyvre”. Mikor végig néztem a fejezetek számát, teljesen megdöbbentem, hogy olyan sok (kb. 50-60 db fejezet), és már azt hittem, hogy végre valami értékelhető írást találtam. Erre kapunk egy öt soros (fent említett) bemutatkozást, és egy „Folytatjuk”-ot. Ha még bőkezű az író, akkor egy pár soros üzenetet ír az olvasóknak, hogy miért éppen ezt a témát választotta, és hogy reméli tetszik nekünk. Hát nem. Nagyon nem! Azon mit lehet értékelni, hogy bemutatta (jó felszínesen) a főszereplőt? Ahogy haladtam tovább, mindig csak egy oldalnyi volt a történet, smiley-kkal díszítve, mert az úgy biztos „cuki meg cili”, és úgy a harmadik fejezetnél abba is hagytam az egészet. Csoda volt egyébként is, hogy olyan sokáig bírtam annak a „könyvnek” az olvasását, de kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet ennyire jól elrontani egy írást.

Mint azt már fentebb említettem, a sablon történetekből is kilehet hozni nagyon frankó kis sztorikat. Sajnálatos módon a wattpadosok többsége, akik valószínűleg tizenhárom éves leányzók, az olyan témákra buknak, mint a pornó, elrablás, bántalmazás, depresszió, drog. És hogy most ezeket honnan szedik, az teljesen más kérdés. Azt képzeljük el, hogyha engedjük őket „játszani” az ilyen oldalakon, akkor gondoljunk bele, mi lesz, ha a jó írók (nem internetes felületen) már nem lesznek, vagy nem adnak ki több könyvet, és ők veszik át a helyüket? Borzalmas, nem de bár?! Szívesen olvasnátok egy ugyanarra a kaptafára épülő történetet a BTS-ről, vagy egy százmilliomodik „romantikus” pornót a One Direction-ről? Tényleg ide jutunk, hogy már bármi jöhet, amiben erőszak és fűtött szexuális tartalom van? Miért nem inkább a klasszikusok műveinek megőrzésére törekszünk? Miért kell ennyire alacsony színvonalúan élni, ami a műveltséget illeti? Ez pont olyan, mintha bezárkóznál a szobád falai közé, és elzárnád magad a külvilágtól.

Ha tehetném, letiltatnám az összes ilyen „könyvet” és a felhasználókat is vele együtt. Bevezetném, hogy a wattpadra csak olyan írások kerüljenek fel, amit egy lektor vagy egy moderátor előtte átfutott, és nem talált benne semmi kivetnivalót. Akkor talán javulna kissé a helyzet, és nem szaporodnának úgy el ezek a bomlott elmékből származó firkálmányok, mint most. Bár ez egy szép álom, és kevés az esélye, hogy megvalósuljon. Én hiszek abban, hogy egyszer a jó történetek is a terítékre kerülnek majd, és azt is épp úgy fogják értékelni, mint a mostani kukába valókat.  

2017.10.18. 19:37, Mina

Szerepjáték

- csak spontán!

Rövid szerepjátékos múltam és jelenem

Mára már a szerepjátékozás is egyfajta divattá nőtte ki magát, és már egyáltalán nem egy újdonság, épp úgy, mint a fanfiction. Talán ez a kettő dominál a tizenévesek körében, és nem is hiába! Lássuk be, kinek van kedve egy új Egri csillagokat megírni, ha már „feltalálták” a szerepjátékokat?!

Talán 2010 környékén fedeztem fel én is, miféle világ ez. Voltam olyan szerencsés, hogy több oldalra is feltévedve, sokan segítséget nyújtottak nekem a rövidítések, kifejezések miatt. Botfülűként kezdetben alig mertem reagálni az eseményekre, de minél többször láttam, hogyan írnak a többiek a másiknak válaszolva, annál jobban kezdtem megszeretni. Ezek után törekedtem arra, hogy én is éppen olyan szépen, és érthetően írjam le a gondolataimat, mint ők.

Többek között az okozott nagy nehézséget az elején (a rövidítések, és kifejezések mellett), hogy nem tudtam magam belehelyezni a karakterem érzésvilágába, és ez sokszor érzelemmentessé tette az írásomat. Hogy egy egyszerű példával éljek, egyik barátnőmnek volt egy Green World nevezetű szerepjátékos oldala, ahol legtöbbször (vagy csak) állatokkal szerepeztünk. Így visszagondolva rá egyébként sok tapasztalatot adtak azok a karakterek is. Na de a problémát az okozta (körülbelül tizenegy/két éves fejjel), hogy a farkas családomból a nőstény elpusztult, és a hímnek végtelenül szomorúnak kellett volna lennie, éreztetnie kellett volna az olvasóval, hogy: „Igen, én most nagyon melankolikus hangulatban vagyok, mert elvesztettem a társamat egy életre”, és e helyett mi történik? Természetesen semmi. Folytatja az útját, mintha mi sem történt volna. Mintha nem is lett volna neki senkije. Egy érzelmekben szegény bunkót faragtam jóformán abból a karakterből, akiből a legtöbbet kellett volna kihozni.

De ebből is tanultam, és mondhatni jó lecke volt, mert sikerült fenntartani az érdeklődésemet a téma iránt, és jó sok szerkesztővel összeálltunk már egy-egy szerepjátékos oldal készítéséhez. Ebből egy meg is valósult, és még mindig üzemel. Bár nem annyira olvasott, én nagyon szeretem azt a történetet, mert egyedi szereplőink vannak, tetszik a téma, hogy önmagamat is adhatom, és legfőképpen azt is megemlíteném, hogy nagyon jó csapatmunkában dolgozunk együtt Rhyen-nel, aki ügyesen átnézi az adott részeket, és regény fejezetek szerint feltölti.

Ha kíváncsiak vagytok az alkotásunkra, akkor kattintsatok a képre!

Ismered a Fekete Kórt? Nem? Akkor légy részese két lány kalandjának, akik szuperképességükre rájőve megpróbálják megállítani azt a szervezetet, melytől ez a betegség származik.
 

Tippek és tanácsok kezdőknek és haladóknak egyaránt

1. Mindenki másért szeret szerepjátékozni. Van, aki kedvtelésből, hobbiból teszi, de valakinek például ez lehet az élete remekműve, és bátorkodik megosztani ezt a célközönséggel. Jó, ha tudjátok, hogy nem feltétlen kell legyen célotok a szerepjátékozás miatt, az a lényeg, hogy élvezzétek az eltöltött időtöket vele.

2. Ha már meg van a séma, hogy miről fog szólni az egész, akkor érdemes rákoncentrálni a karakterek jellemzésére, mert ők fogják előrébb vinni a történetet, és ha valami kuszaság van a múltjukban (például nem egy testvérük született, hanem kettő), az elég nagy bakit vonzz maga után.

3. Akkor nyiss egy új oldalt a történetednek, ha már meg van minimum 3 vagy 4 fejezet, mert az üres oldalra (a bevezető szöveggel együtt) nem sokan kíváncsiak. Hangsúlyozom, hogy itt se, ahogy a történetes blogoknál sem létszükséglet egy csili-vili dizájn.

4. A szerepjátékban nem szükséges előre megtervezni a sztorit, mert éppen az a lényege, hogy spontán, az előző reagálására válaszolva kell megírni a karaktered szemszögéből a mondandót. Itt kivételt képes azaz eset, ha sajnálatos módon, magaddal szerepjátékozol, bár az sem egy rossz dolog.

5. A karaktertábla nagyon jó kis vívmány, mert amellett, hogy esztétikailag jól mutat a szövegünk felett, még arról is tájékozódunk, hogy ki mondja kinek a párbeszédet.

6. Amiről esetleg nincs tapasztalatod (szex, kábítószer függőség, bármilyen betegség, stb.), arról nem ajánlatos írni, vagy csak alapos utána olvasás után, mert különben elveszíti a hitelességét.

7. Próbáld meg minél részletesebben bemutatni az adott világot, a karaktereket és az ő személyüket. Mivel nem képregényt olvasunk, ahol minden tálalva van, mint a svédasztalnál, jobb, ha tisztában vagyunk azzal, milyen térben és időben mozgunk.

8. A káromkodással nem jutsz előrébb. Természetesen rakhatsz bele, ha a szövegkörnyezet úgy kívánja, de ne minden második szavad legyen egy b*meg vagy egy ku*anyád.

9. Ha más szerepjátékos oldalon megtetszett egy történet, és úgy érzed, hogy mély benyomást keltettek rád a leírt sorok, akkor ne habozz írni egy kis biztató üzenetet (már ha van rá lehetőség), mert így az íróknak és az olvasóknak egyaránt jó hangulatot teremtesz.

Miért hasznos, ha szerepjátékozol?

1. Bár egy „játékról” van szó, azért itt se feledjük el, hogy az írás készségünket jelentős mértékben fejleszti, és fontos tudni a helyesírási alapszabályokról, a mondatvégi írásjelekről, illetve arról, hogy a mondatot NAGY betűvel kezdjük. Sok blogon látom mostanában, hogy szimpla „menőségből” vagy isten tudja miből, a pontot még kirakják a mondat végére, de kisbetűvel kezdik az összes mondatukat. Lehet, hogy ez csak az én szememet bántja, de szerintem borzalmas! A tanárnak sem úgy adjuk be az esszét, hogy minden mondatunkat kisbetűvel írtuk.

2. A szerepjáték megtanít a rögtönzött írás elsajátítására. Mivel nem magad találod ki a történetet, hanem jó esetben három vagy négy emberrel együtt írtok egy sztorit, sosem tudhatod, hogy mi járhat a másik fejében. Más jut eszedbe egy lehullott falevélről, mint nekik, és ez a szépsége ennek az egésznek.

4. Nincs olyan, hogy nincs ihlet vagy ötlet. Maximum azért nem lehet, mert régóta nem foglalkoztál a sztorival, és ott kuksol a Könyvjelzőidnél. Ha te nem tudsz reagálni a másik írására, akkor ő fog írni neked, amire nagy valószínűséggel már tudsz te is alkotni valamit, így nem kerülsz egy válság gödörbe.

5. Megtanít csapatban dolgozni. Nem csak a saját karakteredre kell figyelned, hanem a többiekére is, mert ha például az egyik társad karakterének az anyukája meghalt, akkor ne hívd el őt is az esküvődre, mert az elég ciki lesz számodra és a másik számára is, hogy nem figyelsz rá kellőképpen.

6. A kedvenc filmes vagy könyves szereplőid bőrébe bújhatsz, és galád módon átváltoztathatod a személyiségüket, ahogy a kedved tartja.

7. A legjobb hatás akkor következik, ha utána (vagy közben) megjön az ihleted egy egyéni jellegű sztorihoz.

Ha eddig nem vágtál bele egy ilyen játékba, és megjött a kedved hozzá, akkor kérd meg a barátaidat, hogy a tömérdek szabadidőtökben írjatok egy efféle spontán jövő történetet. Több év múlva élvezetes olvasmány lesz, higgyétek el. ;)

A fent leírtak a saját véleményemet és tanácsaimat képezik. Természetesen lehetnek még más szempontok is, amiket nem írtam le, de én most ezeket tartottam fontosabbnak.

2017.10.16. 12:30, Mina
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha