✧ Megvan a lehetőséged, hogy bármit megváltoztass! ✧

art, museum, and painting kép

A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

photography, camera, and vintage kép

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló
Archívum - 2018. július

Olvasási Szokások Book Tag

Little Mee's!
 
Az olvasás, és a művészetek számomra nagyon fontosak. Elengedhetetlennek tartom, hogy egy mai tizenévesnek legyenek saját gondolatai, benyomásai egy könyvről vagy egy műalkotásról. A legszebb dolog az egészben az az, hogy mindenki más valamit lát bele egy Picasso festménybe, vagy másmilyen érzéseket vált ki belőle egy Mozart vagy Beethoven darab; az olvasásról pedig ne is beszéljünk! Ott aztán mindenkinek a saját képzeletvilága jelenítődik meg, egyedi szereplőkkel, tájakkal, tárgyakkal, ami szerintem elképesztő. Ezt a gondolkodást, látásmódot, fantáziálást pedig azzal lehet jobbá tenni, ha az ember sokszor jár koncertekre, könyvesboltba/könyvtárba, vagy csak a Youtubera, és a pop/rock helyett egy klasszikus darabot tesz be. 
 
Ahogy az Instagrammon is látom, sok fiatal azért még szeret olvasni, és ez a tevékenység nem veszik ki az emberekből olyan hamar. A mai bejegyzésben is egy olvasási szokásokkal kapcsolatos tagget hoztam, amit cathreenmisery oldalán találtam. 
 
Az ő blogján lévő tartalmakat szeretném külön kiemelni, mert olvastam tőle kisebb novellákat és szerintem nagyon jól ír, ezen kívül pedig a rajzait is érdemes meglesni. Tartalmas honlapja van, és látszik, hogy szeret írni. Kérlek nézzetek fel hozzá. :) 
 
 
1, Van külön olvasókuckód? 
 
Sajnos nincs olvasókuckóm, pedig nagyon szeretnék egy elkerített helyet - tudjátok olyat, amit régen a gyerekeknek (köztük nekem is) csináltak lepedőkből és ágyhuzatokból. Olyan volt, mint egy sátor, és alatta nyugodtan bekuckolhatta magát az ember, mert nem zavarta senki. Régebben játszásra vagy alvásra, mos pedig csak a hangulat kedvéért készíteném el újra. 
 
2, Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz a könyvben? Könyvjelzők vagy papír fecnik? 
 
Ez változó, mert bár van rengeteg könyvjelzőm, átalában a régebbi könyveket, amiket a mama polcáról veszek le, azt csak megfordítom, hogy a lapjai legyenek alul. De általában használok papírzsepkendőt, vagy rágógumi papírfecnit is. 
 
3, Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni bárhol? 
 
Van, ahol érdemes eljutnom addig, hogy ne keveredjek meg a történések alatt, de ha annyira nem köt le a könyv (ami inkább egy kötelező olvasmány szokott lenni), akkor képes vagyok abbahagyni ott, ahol a szereplő épp egy hosszú monológ közepén tart. 
 
4, Szoktál nassolni vagy inni közben? 
 
Olvasás közben elég nehéz ennem, mert nem akarom, hogy bepiszkoljam a lapokat, így hát csak pár szelet almát, banánt, teákat és vizet engedek meg magamnak. A könyv az szent és sérthetetlen!
 
5, Szoktál zenét hallgatni, esetleg TV-t nézni?
 
Lehet megülni két lovat egyszerre? Nem. Akkor hogy lehetne TV-t nézni és olvasni is egyszerre? Ha egy könyv elég izgalmas, akkor a TV hozzá képest mit sem ér! Egyébként próbálok kiszűrni minden hangot és zajt, mert nem szeretem, ha nem tudok a könyvre vagy éppen az írásra koncentrálni. Ritkán szoktam komoly zenét hallgatni közben, de azt is csak akkor, ha olyan kedvem van.  
 
6, Egyszerre hány könyvet szoktál olvasni? 
 
Egyszerre természetesen egyet. Nem tudnék lépést tartani magammal és a könyvek tartalmával, ha egyszerre egynél többet olvasnék. Szeretem befejezni az elkezdetteket, mert az úgy ad egy komplex élményt. 
 
7, Otthon vagy máshol olvasol szívesebben? 
 
Otthon szeretek a legjobban olvasni, mert akkor senki és semmi nem vonja el a figyelmemet, ami aztán gyakran elkalandozik. Ezért sem tudok jól olvasni az iskolában - mindenki hangosan beszél vagy hozzám vagy pedig egymással. Én meg csak a könyvet szeretném hallgatni. 
 
8, Hangosan vagy csak magadban olvasol?
 
Hangosan a megtanulandót szoktam mondogatni. Ha olvasom, akkor magamban teszem azt. 
 
9, Szoktál előre olvasni vagy kihagyni oldalakat? 
 
A szemeim gyakran kalandoznak a lejjebb lévő sorokra, párbeszédekre, így hát van olyan, mikor egy öltözék vagy tájleírás kimarad, és rátérek a dialógusokra, mert az jobban érdekel. Oldalakat nem szokásom kihagyni. Ha kell, ha nem, én minden lapot elolvasok.
 
 
10, Megtöröd, a könyvek gerincét vagy úgy vigyázol rájuk, mintha újak lennének? 
 
Nagy kihívás nem megörni egy könyv gerincét, mert akarva-akaratlan is véletlen megtörik, pedig én aztán nem szándékosan teszem ezt. A kölcsönkapott könyvekre viszont tényleg úgy vigyázok, minhta a szemem fényei lennének. 
 
11, Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
 
Kiskoromban belefirkálgattam a könyvek lapjaiba, és ezért jól meg is kaptam a magamét. Ebből okulva viszont megtanultam, hogy ilyet nem szabad, és onnantól kezdve egy tollat vagy egy cerkát sem fogtam és kezdtem el beléjük cirkálni.  
 
12, Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyveket a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas? 
 
Nos, ennyire idegesítő könyv szerencsére még nem került a kezeim közé, viszont unalmas már igen. Azzal csak annyit tettem többszöri nekifutás után, hogy leraktam az asztalomra, és a legközelebbi alkalommal odaadtam az egyik barátnőmnek. Könyvet nem vagdosnék a sarokba, csak mert azzal van valami baj. (Ez persze nem érvényes a matek tankönyvre, amit érettségi után rituálisan fogok elégetni.)
 
13, Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
 
Először megpróbálom megfejteni a szövegkörnyezetből, és ha ez nem megy (mert miért is menne egy új szó láttán?), akkor a Google sokat segít.
 
14, Mit olvasol most? 
 
Most Robert Bloch Pszicho c. könyvének utolsó előtti lapjánál járok, úgyhogy ha végeztem a taggel, akkor be is fejezem a kis krimi horror műfajú könyvecskét. 
 
15, Milyen könyvet vettél legutóbb? 
 
A fentebb említett R.B. Pszicho c. könyvét vettem meg egy városi piacon 150 forintért, ha jól emlékszem. 
 
16, A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 
 
Nekem bármi jöhet, de a sorozatos könyveket jobban preferálom a cselekményük és a szereplők miatt. Cassandra Clare könyveit egyszerűen nem is tudnám elképelni egy kötetesenként. 
 
17, Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek? 
 
Cassandra Clare - Pokoli Szerkezetek trilógia
Margaret Atwood - Alias Grace
Timur Vermes - Nézd, ki van itt
 
Képtalálat a következÅ‘re: „cassandra clare”
 
2018.07.28. 19:35, Mina

Murder - A gyilkos tárlat

Kiállítás ajánló

Little Mee's! 

Hogy telik a nyaratok? Mindenki pihen és kikapcsolódik, vagy inkább dolgozik és az 50 órás "közmunka" programot csinálja? Ha az utóbbira igen a válasz, akkor kitartást nektek, és ne feledjétek ~ sose hagyjon el benneteket a remény! :') 
 
Nem, egyébként átérzem. Amíg nem találtam meg a könyvtárban a munkámat, ahol aztán az 50 óra végéig dolgoztam, addig én is csak szenvedtem ezzel a szutyokkal, mert értelmét nem láttam, ahogy most sem. Természetesen ad az embernek egyfajta képet különböző munkákról, de nem hinném, hogy erre annyira szükség lenne, főleg egy olyan gimnazistának, aki már az érettségi küszöbén áll, vagy már csak pár éve van hátra.
 
Hogy ne őszüljetek bele az unalomba (hah~ copyright reklám), szeretném nektek összefoglalni a Murder - Gyilkos tárlat kiállítást pár mondatban. 
 
 
Gondolom akit érdekelt, az már biztos utána nézett, vagy már el is ment rá. Nagy újdonságot nem fogok azzal mondani, hogy ez a kiállítás nem éppen gyenge idegzetűeknek való, és 16 év alatt be sem engednek senkit. Na most ezzel is lehetne vitatkozni, mert egy mai tizenéves már több brutalitást lát a tévében, mint azt hinnénk. Ha onnan nem kapcsol el az ember, akkor a kiállítást is simán végig bírja nézni. 
 
Nem is tudnék olyat említeni ebben a kiállításban, ami nem nyerte volna el a tetszésemet. Tény, hogy a levegőtlen helységben hamar fulladozott az ember, és a korom sötét szobákból nehezen lehetett eljutni egyik helyről a másikba, de az animátorok ügyesen navigáltak minket - egyszer engem is bevontak a munkájukba, hogy nyissam ki a következő szobába nyíló ajtót. 
 
A 21 szobából az embernek nem sok minden marad meg a végére, főleg ha olyan jól kivitelezett illusztrációkkal néz szembe, mint amik ott voltak! Sokszor egy-egy díszlet úgy elterelte a figyelmemet, hogy alig tudtam követni a fejhallgatóban lévő szöveget, mert én érdekesebbnek tartottam a lenyúzott emberbőrből készült széket, mint sem egy rendőri helyszínelést. A néző elég sok behatást kap a díszlettől is; van hollografikus kivetítés, mozgatható bábuk, képernyőn megjelenő videók, és a különleges hanghatások is hozzájárultak ahhoz, hogy az oda betévedt lelkek megborzongjanak. 
 
Csupán a leghíresebb gyilkosokat és gyilkosságokat mutatták be, amik közül nektek is ismerős lehet például Báthory Erzsébet, Dracula, Al Capone, Hannibál vagy éppenséggel Hasfelmetsző Jack. Mindegyikőjük életéről megtudtunk valami apróságot, és azokat a pillanatokat is, amikor már emberölésre vetemedtek. 
 
A kiállítás információdús és érdekes volt; sok újsonságot tudtam meg például a "Bostoni rém"-ről, Dracula kivégzés módjairól (hm, hát igen - ez is egyfajta érdelődés). Viszont akadtak olyanok is, amiket biztos megcáfoltam volna; kezdve Báthory Erzsébet vérfőrdőzésével, vagy pedig Hannibál vasútaknál való kóborlásánál. Ha valaki esetleg nézi az American Horror Story-t, akkor abból is rengeteget tudna visszaadni (például a cirkuszos évadban a bohócot).
 
 
 
Ezen felül, ha valakit még mindig érdekel a téma, ajánlom John Douglas és Mark Olshaker Sorozatgyilkosok című könyvét, amiben az FBI profilozó munkáját követhetjük végig John Douglas szemszögéből. Itt például kielemezik, hogy ki is lehetett valójában Hasfelmetsző Jack, de a könyvben helyet kapnak a leghíresebb sorozatgyilkosok, mint például Charles Manson, Sirhan Sirhan, Richard Specke, John Wayne Gacy, és még sorolhatnám. 
 
Én csak ajánlani tudom nektek ezt a kiállítást, mert bármilyen drága, szerintem megéri látni! Azt már a fentebb említett könyvből is leszűrtem "tanúlságként", és a kiállítás végén is elmondták, hogy senki sem születik rossznak! Ezek a bűntények legtöbször gyerekkori traumára, szexuális zaklatásra vezethetőek vissza, amiben a szülőnek az a fontos szerepe van, hogy igenis oda kell figyelni a gyermek nevelésére, és lehetőleg egészségesen felnevelni, mert akkor nem lesz probléma a gyerek lelkivilágával vagy elméjével. 
2018.07.25. 17:16, Mina

Arcobaleno - Blogger Kihívás

Kihívás az írópalánták részére

Little Mee's!

Nem tudom, hányan vettetek részt különböző kihívásokban. Én például szeretem az olyanokat, amiben van valami egyediség, vagy el lehet gondolkozni rajta. Ma egy olyan kihívást hoztam nektek, amit ezen az oldalon találtam, és úgy gondoltam, remek alkalom lenne a kis írópalántáknak a fejlődésre. 

A kihívás készítője Lili arra ösztönöz benneteket, hogy bátran vágjatok bele ebbe a pár feladatba, mert úgy állította össze őket, hogy szórakoztatóak legyenek és közben az ember is gyakoroljon vele. 

"A kihívás öt feladatból áll, úgy alakíthatod a dolgokat ahogy te szeretnéd. Nem kell az összeset megcsinálni, csak amelyik tetszik, a sorrenden is változtathatsz és nincs megadva, hogy pl. ez egy harminc napos kihívás legyen vagy hasonlók. Szóval teljesen szabad, igazából csak a feladatok és a kihívás neve van megszabva."

1. Piros
A múltból a jövőbe
Keresd meg a legelső írásodat (ha még megvan, ha nem találod akkor a legrégebbit amire rábukkansz) és írd újra. 
Szerintem ez egy tök izgalmas dolog. Kezembe temetett arccal röhögök magamban amikor előveszem a kilencévesen írt első kis valamimet, vagy éppen az első "könyvemet" ami pontosan 72 oldalas lett. Tegyetek ti is így, és ha nem is az egészet, de egy kis részletet írjatok át úgy ahogy most írnátok le, a különbség ordító lesz és hihetetlen vicces. 

2. Sárga
Fordul a kocka! 
Belegondoltál már abba, hogy mi lenne ha a te életedről írna egy blogger egy történetet? Te csak egy kitalált szereplő lennél, egy kitalált világba és életbe. Válasz ki egy eseményt, egy napodat és írd le, mintha csak egy kitaláció lenne. 

3. Zöld
A Nagy Találkozás 
Ki az akit valószínűleg bosszúból megölnének a szereplői ha esetleg találkoznának vele? Hát igen...fogadjunk, hogy kb. mindegyikőnket, ugyanis valljuk be, sokszor nem épp a legjobb sorsot szánjuk nekik, meghalnak, kinyírjuk a szerelmüket, esetleg úgy alakítjuk a szállakat, hogy a lehető legrosszabb legyen nekik csak, hogy egy kis izgalmat vigyünk a történetbe. És mi lenne akkor ha találkoznának veled, a megalkotójukkal és jól megmondhatnák neked a magukét? Írd le, hogy te, hogy képzeled el ezt a találkozást! 

4. Kék
Fejlődj!
Nem szeretsz E/3-ba írni? Vagy esetleg a fiú szemszögtől rázz ki a hideg? Nem tudsz fejlécet szerkeszteni? Még nem írtál fanfictiont, vagy esetleg egy novellát? Hát akkor eljött az idő, hogy kipróbáld azt ami nem megy. Próbáld ki, hátha kiderül, hogy nem is megy rosszul az amit elsőnek utáltál/úgy gondoltad nem tudod megcsinálni. Ha max rosszul sül el a dolog, fogd a kihívásra. 

5. Lila
Minden nézőpont kérdése!
Válaszd ki egy meglévő történeted és írd át egy mellékszereplő szemszögéből. Elég csak egy fontosabb párbeszédet, vagy egy részt, nem kell az egészet, de ha tényleg beleéled magad és egy másik szereplő érzéseivel és gondolataival írod le ugyanazt amit már egyszer a főszereplőével érdekes lesz, hogy mennyire megváltozik a nézőpontod. 

Fejlődjetek, és írjatok sokat! Ez a kihívás remek lehetőség rá, ha kissé megcsappant a lekesedésetek vagy a hitetek az írásban!

2018.07.17. 06:56, Mina

Hétvégi programajánló: Visegrád

Little Mee's! 

Ugye mondanom sem kell, hogy a Duna milyen csodálatos? A Dunakanyarnál, ha eddig nem kedvelted a mi kis folyónkat, most megcsodálhatod teljes életnagyságában! Én el sem akartam hinni, mikor lenéztem a Visegrádi vár oldaláról, hogy egy folyó ilyen szép helyen is folydogálhat. A várat sem kell félteni, hiszen a lehető legmagasabb pontján van a városnak, és onnan sok minden belátható!

Érdekes tény: Tudtátok, hogy ebben a várban halt meg Károly Róbert? 

A Visegrádi vár és annak környéke remek lehetőséget kínál egy családi kiruccanáshoz, hiszen fantasztikus panoráma várja az érdeklődőket. Nem csak magyarokat vonz a monumentális építmény, mert jóformán csak kínai és német ajkú embereket hallottunk a vár területén. Innen is látszik, hogy egy igazán látogatott helyről van szó, amit érdemes megnézni! 

A képek sajátok! 

2018.07.16. 08:37, Mina

Új kinézet I Soproni nyaralás

Little Mee's! 

Kissé felfrissítettem a blog kinézetét, mert az előző lassan négy hónapig volt fenn. Régebben nem voltam ám ilyen. Sokkal többször cseréltem le a dizájnt, hogy én, és köztük ti is "gyönyörködhessetek" az új műben. Hát ím most eljött a várva várt csoda, és ez alkalommal kivételesen fejlécet is készítettem az esztétika kedvéért. Hogy tetszik? :)

~

Júliusban a családdal mindig elmegyünk egy hétre, vagy pár napra valahova nyaralni. Idén úgy terveztük, hogy Lengyelországba megyünk, de mikor nem jött össze az út, akkor döntöttünk úgy, hogy el mengyünk Sopronba - Magyarország leghűségesebb városába. Nem csalódtunk, hiszen már maga a város is fantasztikusan szép volt, épp úgy, ahogy a körülötte lévő látványosságok is, amikből egy kis összeállítást hoztam nektek. 

 

 

2018.07.15. 18:52, Mina
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG