✧ Megvan a lehetőséged, hogy bármit megváltoztass! ✧

art, museum, and painting kép

A Butterfly Wings hivatalosan 2013-ban nyitotta meg kapuit. Azóta sok átalakuláson ment keresztül az oldal, ahogy én is. Bemutatkozásként szeretném közölni, hogy a blogon szubjektív véleményeimet, ajánlásaimat találhatod. Néha elkalandozom, és megeshet, hogy a bejegyzésem egy másik irányba visz, mint amibe én szerettem volna. Azért jó olvasást kívánok!
 
 

rólam csak röviden...

írás • olvasás • rajzolás • zenehallgatás • Dél-Korea • Lee Hong Ki • Ailee • Lee Seung Hyun • BIGBANG • FTISLAND • SNUPER • SUPER JUNIOR • sorozatok • nyelvek • történelem • XIX. század • barátok • kulturális események • műemlékek • színházak • utazás • új ételek • egyedi stílus • szerkesztés • állat szeretet • tavasz • teák • sétálás • írisz • vágott fű illata • csokoládé • álom könyv • még?

A személyes bejegyzésekhez >> Szereplők modul, ahol az általam említett személyek és a velem kialakított kapcsolatokról esik szó. 

 

photography, camera, and vintage kép

 
Arch
Friss hozzászólások
 
Little Mee

Azoknak az oldalát teszem ki, akiket szívesen olvasok, vagy ismerek. Jelentkezni ettől még lehet, de nem biztos, hogy elfogadom. 

>> Inakítv részleg itt <<

 

 

*

Köszönet a design kódjáért a lindadesign c. weboldalnak!

A képek többsége a WeHeartIt illetve az Unsplash c. weboldalról származik. 

 

 
Panda napló
Archívum - 2018. március

Köszönöm! I Ajánló helyezés

Little Mee's! 

El sem akartam hinni, hogy kerülhettem a negyedik helyre a portálajánlóban a blogger kategóriában!  Álmodni sem mertem volna arról, hogy viszonylag ilyen gyorsan a nyitás után már ilyen helyezést érek el. Nagyon szépen köszönöm nektek! Ti vagytok a legjobbak! 

Hogy kifejezzem a hálámat, hoztam nektek pár dalszöveget, amiket a napokban fordítottam. Ezek pedig a következők: 

 

2018.03.30. 23:44, Mina

#EZVAGYOKÉN I Kihívás

Little Mee's! 

Nagyon sűrű napjaim vannak, ahogy közeledünk a kisérettségikhez. Jóformán az egész tavaszi szünetem arra fog rámenni, hogy egyik nap matekot másik nap pedig magyar tételeket magolok. Kicsit már unom, de legalább ahogy vissza megyünk április 4-én, lezavarjuk az egészet. Kérlek szorítsatok nekem azokon a napokon!!  A mai bejegyzés témája pedig egy kihívás lesz, amit Asuna-tól kaptam. Nagyon szépen köszönöm neki! Lássuk is mi a feladat! 

 

Szabályok:
 
Kihívtak? Fogadd el – vagy ne, rajtad áll – és szánj egy bejegyzést a következő kérdések megválaszolására:
 
1. Ki vagy Te?

Én egy igazi egyéniség vagyok. Nagyon sok szerethető és utálható dolog van bennem, de rendkívül segítőkésznek és megbízhatónak mondanám magam. 
 
2. Mi az álmod?
 
Olyan munkahelyet találni, ahol jól érzem magam és kiteljesedhetek, ezen kívül pedig hogy sok-sok kiszemelt országba eljussak akár a jövőbeli párommal (aki még mindig engem keres), akár barátokkal vagy családdal. 
 
3. Mi a kedvenc emléked?
 
Ami legelsőre beugrott a kérdés olvasása közben, azaz FTISLAND koncert, ami 2017.10.22-én volt a Barba Negra Klubban. Felejthetetlen élményt kreáltak a srácok, és Hongki hangja~~ istenem! Mit meg nem adnék, ha újra élőben hallanám! 
 
4. Mi jelenti számodra a boldogságot?
 
Ha a családtagjaim és a barátaim egészségesek, rendben vannak. Ezen kívül pedig a koreai bandák, csapatok zenéi töltenek el boldogsággal.
 
5. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség?
 
Nem tudom miért, de valami miatt egy 'barokk díszítésű' szobor jutott az eszembe erről a szóról. Olyan szobor, ahol egy nőre például indák tekerednek, és közben kitekeredve fekszik félmeztelenül egy alapon. Ilyesmikre gondolok: kép1 kép2
 
6. Szerinted hogyan írnának körül Téged a környezetedben élők? Mennyire egyezik ez az első kérdésre adott válaszoddal?
 
Szerintem nagyon egyezik, mert erős önkritikám van magamról. Most már tudom, hogy miben vagyok jó, és hogy miben kell még fejlődnöm. Eddig ez is nagy dilemma volt számomra, de a barátaim is szerintem ilyennek könyvelnének el, amit is leírtam az első kérdésben. 
 
7. Mi a legnagyobb félelmed?
 
Oh, félelmem az sok van! A mostani aktuális, hogy mi lesz velem a matek érettséginél! A legnagyobb pedig, hogy elvesztem azokat, akiket szeretek. 
 
8. Hogyan látod magad 1 év múlva?
 
Remélhetőleg egy jó kis érettségivel rendelkező egyénnek. Aki vagy megpróbál munkát találni, és gyűjteni az egyetemre pénzt, vagy beiratkozik egy nyelvtanfolyamra. 
 
9. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál?
 
Eléggé egy passzív személy vagyok ebből a szempontból, tehát nem nagyon tudok őrültséget csinálni. Ja de! Most eszembe jutott az a gyerekkori jelenet, amikor összevesztem a szomszéd gyerekkel, és haragból megdobáltam sárral a hófehér falukat. Anya utána sokszoros elnézést kérta gyerek anyjától. Akkoriban nem tudtam, hogy ez rossz. Csak az indulatok hajtottak. 
 
10. Ki vagy mi az első számú motivációd?
 
Az én első számú motiációimat még tavaly év végén ismertem meg. Bár korábban is hallgattam tőlük zenéket, de 2017 volt a döntő év ebből a szempontból, méghozzá a Black Suit c. számukkal. Na? Valaki? Igen! Ezek a személyem nem mások, mint a Super Junior! Amikor kell megnevettetnek, amikor kell, akkor megsiratnak, és velük egy teljes érzelmi hullámvasúton érzem magam. De élvezem. Úgy érzem, hogyha abban a rossz időszakomban nem lettek volna velem, még mindig sínylődnék a semmi miatt. Tehát #TeamELF!
 
11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád?
 
Ha igazságtalanul kritizál valaki mást, azt ott agyonütném, ahol elkezdte. Még ha nem is a barátom, akkor is szemétségnek tartom, hogy bárki kritizáljon valakit úgy, hogy nem is igaz az illetőre. 
 
12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap?
 
Biztos, hogy nem. Tegnap suliban voltam, és délután csak arra volt időm, hogy befeküdjek az ágyba, és aludjak jó sokáig. 
 
+1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy…
 
Segítsek azoknak, akiknek tényleg szükség van rá. Ahogy nézem a Super tv-t, és Leeteuk beszélt a problémáiról, annyira megesett rajta a szívem, hogyha tehetném, elmennék hozzá Koreába, és megölelgetném. Persze nem csak őt, viszont neki van a legnagyobb szüksége rá. 

Most pedig hívj ki Te is néhány további bloggert, akiknek kíváncsi vagy a válaszaikra. Annyi jelölted lehet, amennyit akarsz. Másold be a szabályokat (a kérdésekkel együtt), hogy kihívottjaid tudják, mi a dolguk. Bejegyzésedben ne felejtsd el megemlíteni a bloggert, aki Téged hívott ki.

Kykky ; JiMin ; Cassie ; Dylan

2018.03.24. 14:52, Mina

Talpra magyar! rockmusical beszámoló

Little Mee's! 

Nem tudom látta-e valamelyikőtök március 15-én a Papp László Sportarénában megrendezett magyar rockmusicalt, viszont nekem volt szerencsém eljutni "kedvezményesen", ami nagyjából csak -2000 Ft-t jelentett, de nem baj. Mivel a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg, ezért szeretnék róla egy kis összefoglalót az élményeimről és a tapasztalataimról. 

Képtalálat a következÅ‘re: „talpra magyar musical szereposztás”

Először is szeretném megköszönni Jam nagynénijének, aki lehetővé tette azt, hogy eljussunk egy ilyen rendezvényre. Nem mintha magamtól nem mennék el ilyen helyre, azonban ez teljesen más helyzet volt. Jam nagynénijének a cége ajánlotta fel a kedvezményes jegyeket, és hát természetesen éltünk az ajánlattal. Már januárban lefoglaltuk a jegyeket és helyünket is, ahonnan egyébként viszonylag jól lehetett látni magát a színpadot és a színészeket. A biztonság kedvéért azért elvittem a szemüvegem, hátha még sem fogok látni semmit (és milyen jó, hogy elvittem!).

Mielőtt odaértünk volna a helyre, és elfoglaltuk volna a helyünket, elsétáltunk a legközelebbi Burger Kingbe, ahol valami isteni finom hamburgert adtak, és mellé csokis brownies sütit! Eddig még soha nem étkeztem a Burger Kingben, de amekkora adagot ott adtak, és amilyen különleges ízvilága volt az ételnek, szerintem a kedvencemmé teszem. Közben beszélgettünk, és próbáltam jobban megismerni Jam nagyénijét, aki egyébként nagy ázsia imádó (kár, hogy az unokahugicája nem) és van egy alapfokú nyelvvizsgája japánból (4-es szintű), ami azért nem rossz. Teljesen odáig voltam, meg vissza, amikor mi pár mondatot tudtunk váltani japánul, Jam meg közben franciául karattyolt hozzánk. Igazán érdekesek lehettünk a kívülállók szemében.  

Olyan fél hét körül fejeztük be az evést, és vissza mentünk az arénához. Körülbelül minden úgy zajlott, ahogy nyáron a vizes vb-n; ellenőrizték a táskáinkat, megnézték a jegyeinket, és annyi volt. Szerencsére nem vették észre a megbúvó Capy-met a táska alján, és így tudtam bűntetlenül inni. 

Az aréna maga hatalmas volt mind kívül mind pedig belül is! A fenti kijelzők egy kosárlabda meccsre emlékeztettek. Az előadás pedig meglepően jó volt. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet egy rockmusical, és hogy ezt hogyan akarják kivitelezni, de csodák csodájára lenyűgözött. Nem vagyok valami nagy magyar zene rajongó, de akadt a sok színészen és énekesen belül olyan, akiket felismertem, mint például Kiss Ramóna, Oláh Ibolya, Vastag Tamás. Oké, ez nem sok, viszont az utóbbival még egy színpadon is felléptem, szóval erre büszke vagyok. Ami a legjobban zavart, az a mellettem ülő nénike volt, aki árasztotta magából az izzadság szagot, és úgy terpeszkedett abban a kis székben, mintha ő lenne a királyné. Nem sok kellett volna ahhoz, hogy leforduljak a székről.

A musicalról

Az első rész 1849. januárjától március 15-ig, a forradalom első évfordulójáig tart. A debreceni színházban játszódik. Jellasics és Windisch-Grätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata Debrecenbe költözik, menekül... A szegedi színházban játszódó második rész 1849 júliusának három hetét öleli fel. Az oroszok már Debrecent fenyegetik, Pest újra ostrom alatt. A kormány, a debreceni valamint a pesti színészek is kénytelenek Szegedre tenni a székhelyüket...

A vélemények megoszlanak ezzel a musical-lal kapcsolatban. Volt, aki már a szünet után elment, mert nem erre számított, de akadtak olyanok is, akik a végén virágcsokrot adtak Kiss Ramónának. Próbáltam más szemmel nézni az előadást, például hogyan beszéltek, hogyan játszottak, énekeltek, szóval így a "háttérmunkát" figyelgettem, mikor éppen egy hosszú nyálas szerelmi rész következett. Többször bakiztak, és sok helyen el-elcsuklott a hangjuk. Valamikor be sem kapcsolták a mikrofonjukat, így aztán aki több kilométerre volt a színpadtól nem hallott semmit. Hülyén világították meg azokat a részeket, amikor például a két szerelmes része jött, és a díszlet miatt az oldalt ülök nem látták jól a szereplőket. Csak azért mondom ezt, mert az első szektorban ültünk, nem középen, hanem a színpadhoz viszonyítva jobb oldalt. 

Mindezek ellenére nagyon tetszett az előadás, amit kár lett volna kihagyni. Az utolsó vonattal mentünk haza, és körülbelül fél egy körül már az ágyamban pihentem ki a nap fáradalmait. Sok újat tapasztaltam tegnap, és új ismerettséget is kötöttem, aminek nagyon örültem. Ha máskor is lesz ilyen, szerintem nagy eséllyel elmegyek rá. Persze egy maszkot, több kilónyi légfrissítőt és a szemüvegemet nem hagyom otthon!

Végezetül itt van egy musicalban szereplő dal, ami szerintem egészen fülbemászó, és talán átadja a hangulatot, amit közvetíteni kívántak a színészek.  

2018.03.16. 18:58, Mina

Red Sparrow I avagy a Vörös veréb

..az én szemszögemből

Little Mee's! 

Ha jól emlékszem, az utolsó mozi film, amin jártam, az a Minden minden volt, amit csak azért néztem meg, mert Jam nem igen bírja a lövöldözös vérjelenetekkel teli akció filmeket. Mondanom sem kell, hogy végig unatkoztam és borzalmas két órát éltem túl. A mai bejegyzésben egy idén februárban megjelent filmről szerenék nektek egy rövid ajánlást írni. Ez pedig a Vörös veréb! 

Képtalálat a következÅ‘re: „red sparrow”

A történet egy könyvön alapul, amelyet Jason Matthews írt. Az eredeti kiadás dátuma 2013, viszont filmet csak most készítettek belőle. A sztorit egy nagyon akciódús trailer készíti elő; 

Történetünk főszereplője Dominyika Jegorova, aki mint balettos mutatkozik be nekünk az első tizenöt percben. Bepillantást kapunk még az első körben édesanyja betegségéről, ami miatt a nőt ápolni kell, és nem szabad magára hagyni. Dominyika ezért dolgozik a színházban, és keresi a mindennapi betevőt. A bonyodalom ott kezdődik el, mikor a partnere eltöri a lábát az egyik fellépésen, és emiatt kénytelen felhagyni a táncosi karrierjéből. Amiért nem fizeti a lakbért, elakarják tőle venni a lakást és az édesanyjától megakarják fosztani a betegápolást. Ekkor jön a képbe Dominyika bácsikája, aki egy feladattal bízza meg a kilátástalan helyzetbe kerülő lányt. A megbízatása alatt viszont tanúja lesz egy gyilkosságnak, amelyet egy magas rangú ember ellen követtek el. Így hát Dominyikának választania kell; vagy meghal vagy pedig Veréb lesz. Ő az utóbbit választja, és ezért sok mindenért fel kell áldoznia, amit eddig helyesnek és elfogadhatónak vélt. A cselekmény viszont itt kezd izgalmassá és vérlázítóvá válni. 

Ha azt mondom, hogy brutálisan tele volt tömény cigi füsttel, erotikával, és erőszakkal, akkor még finoman fejeztem ki magam. Természetesen erre számítottam, mert most kivételesen megnéztem az előzetesét, hogy azért legyen egy kis átfogó képem arról, mire is ülünk be a Kingával a moziba. Úgy hiszem, ez a film nálam túlteljesített. Még mindig a hatása alatt vagyok, habár elmúlt két nap. 

Rettenetesen tetszett az, ahogyan megcsinálták a filmet. Különböző kameraállásokkal, betét dalokkal, és azzal a különös hangulatával egyből megnyert magának. Rideg valóságként, lecsupaszítva tálalta nekünk a diktatúra legszembetűnőbb jeleit, mint például a kínzás, vallatás, megfélemlítés, és az orosz mentalítást sem szabad a szőnyeg alá söpörni! Mondjuk az amerikaiak szeretnek mindent felnagyítani, és magukat, mint hőst, beállítani a különböző világháborús filmeknél.  

Mikor még semmit sem tudtam erről a filmről, szembe jött velem a Twitteren Jennifer Lawrence egyik interjúja, ahol a karakteréről mesélt. Amikor hozzátette, hogy Budapestet szinte a második otthonának tartja, akkor valamiért nagyon örültem annak, hogy itt volt nálunk, és így megszerette a városunkat. (Igen, játszódtak jelenetek Bp-n is, ami talán a magyarokat jobban lázba hozza, mert hát nem mindennap forgatnak ilyen híres színészek Pesten és környékén!) 

Jenniferrel kapcsolatban még el kell mondanom, hogy imádtam minden mozdulatát! Az a csaj annyira jól alakította Dominyika szerepét, hogy azt hittem magáról Jenniferről mintázták az egész filmet! A többi szereplő sem volt elenyésző, mindenki más miatt volt fontos, de ő vitte nálam a prímet. 

A vége felé annyira beszippantott az egész cselekmény és történet szál, hogy nem is számítottam arra a csavarra a végén, pedig az ilyen filmeknél már kívülről fújom az eseményeket és az azokat alakító tényezőket. Itt viszont tényleg meglepett, és ez még inkább feldobta a hangulatomat. 

Azt viszont meg kell még említenem, hogy nem hiába 18-as karikás. Én ennyi brutalitást, kínzást, ocsmányságot egy filmben keveset láttam, pedig az utóbbi időben rákattantam a Hannibál filmekre, és ez körülbelül az a színvonal, már ami ezt a dolgot illeti. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, akik nem riadnak vissza töménytelen mennyiségű emberkínzástól, pornográf tartalomtól, vértől. 

2018.03.11. 08:30, Mina

Megszeretném tanulni...

Little Mee's!

Ti mit szeretnétek elérni az életben? Mi az a képesség, amit ha elsajátítotok, attól boldogok lesztek? Én most szeretnék nektek 6 dolgot felsorolni, mit is szeretnék megtanulni még. 

 

2018.03.09. 21:50, Mina
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

♦ Kapcsolat ♦

• Email: minaru_99@freemail.hu
• Twitter: MINA

Minden jog fenntartva! ©

2013 - 2018 


Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG